Makaleler
62
Yer
Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu
Elimde eski bir masaüstü bilgisayar var. 500 GB HDD, 1 GB DDR2 RAM, HD3450 ekran kartı ve Pentium Dual E2180 işlemcisi var. RAM ve HDD takviyesi yapıp o bilgisayarı server yapmak mantıklı olur mu? Bunun için masrafa girilir mi? Yoksa Batı Host gibi sitelerinden aylık VDS sunucusu kiralamak mı daha mantıklı olur?

Minecraft sunucusu için kullanmayı düşünüyorum şu anlık. Bana ikinci seçenek daha mantıklı geliyor açıkçası. Fakat yine de sorayım dedim.

O CPU, kendini ayaga zor kaldiriyordur. Donemi icin bile rezalet. Minecraft sunucusu acarsaniz Konya'ya gidecekken Kenya'ya gider o.

Abartma kız millet ESP32'ye Minecraft serverı açıyor.

Elimde eski bir masaüstü bilgisayar var. 500 GB HDD, 1 GB DDR2 RAM, HD3450 ekran kartı ve Pentium Dual E2180 işlemcisi var. RAM ve HDD takviyesi yapıp o bilgisayarı server yapmak mantıklı olur mu? Bunun için masrafa girilir mi? Yoksa batı host gibi sitelerinden aylık VDS sunucusu kiralamak mı daha mantıklı olur?

Minecraft sunucusu için kullanmayı düşünüyorum şu anlık. Bana ikinci seçenek daha mantıklı geliyor açıkçası. Fakat yine de sorayım dedim.

Harcadığı elektriğe değmez en kötü vds olmasa bile ucuz bir VPS alsan işini daha fazla görür.

İyi bir makinen olsaydı bile güvenlik risklerinden dolayı önerilmezdi. Ev ağını dışarıya açıyorsun, bağlı cihazları da riske atmış oluyorsun.