Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

aotmedune

Uzman
Çok eski bir 500 GB'lik HDD var, eski PC'den kalma. 6 ay önce yeni PC aldım 500GB SSD var ama yeterli gelmiyor. Bu eski HDD'yi yeni PC'ye nasıl takabilirim? Programları HDD'ye yüklemek istiyorum, oyunlar SSD'de kalsin istiyorum. Beni çok rahatlatır eğer takilabilirse 500 GB.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bir adet SATA veri kablosu, bir de güç kaynağından gelen SATA güç kablosu lazım.

Programları HDD'ye yüklemek için programlar kurulurken HDD'yi hedef yükleme yeri olarak seçmeniz gerekiyor.
Bir adet SATA veri kablosu, bir de güç kaynağından gelen SATA güç kablosu lazım.

Programları HDD'ye yüklemek için programlar kurulurken HDD'yi hedef yükleme yeri olarak seçmeniz gerekiyor.

Çözüm
Recep abi HDD'yi taktım ama biçimlendirmek istediğimde şöyle bir hata alıyorum evete basmalı mıyım bir sıkıntı çıkar mı?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-04-23 151442.webp
    Ekran görüntüsü 2025-04-23 151442.webp
    6,8 KB · Görüntüleme: 93
C diskini yani SSD'yi nasıl birincil disk olarak ayarlayabilirim şu anda D diski birincil disk olarak gözüküyor ve hafif bir performans kaybı hissediyorum BIOS'ta boot menüsünde sadece SSD gözüküyor oradan bir şey değiştiremiyorum.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-04-23 153635.webp
    Ekran görüntüsü 2025-04-23 153635.webp
    63,1 KB · Görüntüleme: 66
C diskini yani SSD'yi nasıl birincil disk olarak ayarlayabilirim şu anda D diski birincil disk olarak gözüküyor ve hafif bir performans kaybı hissediyorum BIOS'ta boot menüsünde sadece SSD gözüküyor oradan bir şey değiştiremiyorum.

İşletim sistemini C: Kurulu sorun yok. Birilcil olarak D: Bölümü gözükmesi performans acısından bir şey kaybetmesin ama canını sıktı ise D: Verilerin var ise onları aktarıp bicimledirebilirsin. Düzelir.

İşletim sistemini C: Kurulu sorun yok. Birilcil olarak D: Bölümü gözükmesi performans acısından bir şey kaybetmesin ama canını sıktı ise D: Verilerin var ise onları aktarıp bicimledirebilirsin. Düzelir.

Performans olarak bir kaybım olmayacaksa önemi yok benim için teşekkür ederim dostum.