Bir miktar performansın etkilenmesi çok normal ancak bu bilinçli olarak yapılmıyor, her gelişmiş özellikle birlikte haliyle eskiyen cihazların performansları etkileniyor.
Ayrıca yine haberden bir başka alıntı:
“Piller yaşlandıkça performanslarının düştüğünü ve bu nedenle "yavaşlamanın" telefonların ömrünü uzattığını söyledi.”
Bunu söylerken utanmıyorsun değil mi? Daha geçen gün iPhone 6 ile çekilen fotoğrafların konusu açıldı @EsatKa tarafından. Yanlış bildiklerini düzeltmek bir erdemdir.
Bana kalırsa bu son derece mantıklı. Pil sağlığı %80'in altına düşmüş bir telefonun sürekli tam güç kullanıp da şarjı %20-30'lardayken çat diye kapanmasını engelliyor. Telefonun daha uzun süre dayanmasını sağlıyor. Tıpkı Windows PC'lerdeki güç modları gibi düşün yani.
Şimdi olay pili konuşmaya geldiğine göre artık iOS güncellemeleriyle iPhone'ların bilinçli olarak yavaşlatıldığı yalanını düzelttiğimizi varsayıyorum. Bunu bir gelişme olarak görüyorum, teşekkürler.
Bunu söylerken utanmıyorsun değil mi? Daha geçen gün iPhone 6 ile çekilen fotoğrafların konusu açıldı @EsatKa tarafından. Yanlış bildiklerini düzeltmek bir erdemdir.
Hayır utanmıyorum. Soyledigimin de arkasındayım. Ikinizin de Apple fanı olmanizi bir kenara bırakalım. Kendisi fotograflarda oynama yaptığını söylemiş.
Bana kalırsa bu son derece mantıklı. Pil sağlığı %80'in altına düşmüş bir telefonun sürekli tam güç kullanıp da şarjı %20-30'lardayken çat diye kapanmasını engelliyor.
Evet sana kalırsa mantıklı zaten. Apple ne yaparsa arkasındasın. Konuya gelelim, %20'de çat diye kapanma sebebi nedir telefonun? Ha pardon, iOS pil ömrü uzun gibi gözüksün diye 100-90 arası sahte gösteriyordu. O zaman haklısınız tabi. Sorun yine Apple'da ama neyse.
Ben böyle bir sey iddia etmedim. Pili de konuşmuyorum. Pil ile diger donanımlar arasındaki ilgiyi soruyorum. Apple performansı pil sağlığı düşünce performans da düşüyor diyip olayı çözmeye çalışmış çünkü.
Arkadaşlar bu başlık gerçekten eski telefonlar için geçerli. Yeni modeli çıktığı için iPhone 13 yavaşlamıyor yani. İnanmayın böyle gördüğünüz, okuduğunuz her şeye.
Başlık yanlış zaten. iPhone 16 çıkınca 15 Pro Max eski bir telefon olmuş olacak. Buna göre şu anda iPhone 14 Pro Max'lerin yavaşlatılıyor olması gerekiyor.