Makaleler
2
Oyun sektöründe yaklaşık 9 yıldır Electronic Arts, 2K Games ve PlayStation gibi firmalarda çalışmış bir geliştiricinin ilk Steam oyunu Undead Chronicles duyuruldu.

Undead Chronicles, imparatorluğun son dönemlerinde geçen Eski İstanbul temalı, Resident Evil esintili, old-school FPS bir yapım olarak tanımlanıyor.

Geliştirici, projeye ilham kaynağı olarak Salt Galata’yı (eski Osmanlı Bankası binasını) gösteriyor. Oyunda yavaş zombiler, karanlık alanlar ve klasik FPS gerilimi ön planda.

Unreal Engine ile geliştirilen proje, yaklaşık 10 aydır aktif olarak geliştiriliyor ve küçük ama uzun soluklu olması hedeflenen bir serinin ilk oyunu olarak planlanıyor.

Evet, bayağı benziyor. Ondan esinlenilmiş olabilir.

İlk izleyişimde Resident Evil esintisi hissetmiştim, yazının tamamını okuyunca sizin de belirttiğimizi gördüm.
Yapımcının RE serisi ile bir bağlantısı var mı?
Hayır, Resident Evil serisiyle herhangi bir bağlantısı yok. Sadece atmosfer ve oynanış açısından esinlenilmiş.

Bu oyun mu yani :D Şaka gibi şeyler tabii Erzurum parayı götürünce herkes bir şeyler peşine düşmüş.
Nasıl bir oyun bekliyordunuz ki? AAA kalitesinde bir yapım mı? Erzurum oyunu oyun sayılacak bir yapım bile değildi, inanılmaz özensizdi; bununla kalite açısından karşılaştırmamak gerekir.

Güzel görünüyor ama yavaş zombi olayı çok mantıklı gelmedi.
Beğenmedim. Sırf "yapabiliyoruz" demek için yapılmış gibi geldi, basit duruyor.
Oyun hala geliştirme aşamasında ve bildiğim kadarıyla birkaç kişi tarafından geliştiriliyor. Henüz bitmemiş bir proje için "yapabiliyoruz diye yapılmış" demek bana erken geliyor; gayet normal, düzgün bir bağımsız oyun yapmışlar.

Son düzenleme:
Romantizmi bırakın bunlar gibilere prim vermezseniz işte o zaman piyasada düzgün bir şeyler oluşmaya başlar.
Oyunda "romantize edilen" ne var gerçekten? Göze sokulan bir tema, aşırı iddialı bir söylem ya da "çok büyük iş yapıyoruz" havası yok. Normal şekilde araştırılmış, hala geliştirilmekte olan bir proje. Bu kadar olumsuz yaklaşımı açıkçası anlamıyorum. 😀