199

Bilgin
Makaleler
10
Hepinize iyi akşamlar. Bugün sizlere güzel bir rehber ile geldim. Bir çılgınlık yapıp benim gibi eski oyun konsolu mu alacaksınız. Bu rehber tam size göre. O zaman başlıyoruz. 3...2...1... Let's a go!

Şimdi eski oyun konsolu alırken elde mi oynayacaksınız daha çok yoksa evde televizyonda mı oynayacaksınız?​

En önemli kısım bura. El konsolu isterseniz Nintendo DS/Gameboy tavsiye ederim. Ev konsolu olarak GameCube/64/Genesis tavsiye ederim.

Ardından oyunların koleksiyonunu yapacak mısınız?​

Ülkemizde biraz zor ama bulursanız yapabilirsiniz. Oyun koleksiyonu için 5 ve 6.nesil oyun konsollarını tercih ederim. Hem daha eski oyunlara göre kolay bulunuyor. Hem de oyun çeşitliliği daha fazla.

Geriye dönük uyumluluk ister misiniz peki?​

Aramızda isteyenler de olacaktır mutlaka. Geriye dönük uyumluluk 1, 2 ve 3.nesil oyun konsollarında yok. 5.nesil, 6.nesil ve 7.nesil oyun konsollarında yaygındır. Örnek olarak Wii konsolunu verebilirim. Hem kendi oyunlarını açar hem de GameCube oyunlarını açar. GameCube aparatlarını bağlayabilirsiniz. GameCube memory kartlarını takabilirsiniz. Ama bir istisna bulunur her zaman. Konsolun sonraki modellerinde bu geriye dönük uyumluluk kaldırılır. Nintendo Wii'nin ikinci versiyonu mesela. PS3 ve Nintendo DS'te aynı şekilde. Amaç konsolun boyutunu küçültmek, konsolun donanımını ve güç tüketimini değiştirmek. Geriye dönük uyumluluk ekstra güç alır mesela.

Koleksiyondan sıkıldınız mı? Satmak mı istiyorsunuz?​

O zaman aşırı eski bir şey almayacaksınız. 5-7.nesil konsollar idealdir. Koleksiyoncular tarafından en çok tercih edilen nesiller bunlar. NES, SNES falan da var ama herkes biliyor onları o yüzden yazmıyorum. Aynı zamanda daha eski nesil oyun konsollarınız varsa ve kutuları varsa açık arttırmaya bile koyabilirsiniz.

Bugün bu kadar yazdım. Sonraki günlerde bölüm 2'de görüşürüz.

Ben pek rehber göremedim, tavsiye olmuş bu bayağı. Daha çok "Retro Oyun Konsolu Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?" rehberi olsa çok daha mantıklı olur muş.

Ben pek rehber göremedim, tavsiye olmuş bu baya. Daha çok "Retro Oyun Konsolu Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz." rehberi olsa çok daha mantıklı olur muş.
Hocam dediğinize hak veriyorum. Ben birinci bölümde yüzeysel anlattım biraz. İkinci bölümde falan daha detaylı anlatacağım. Okuduğunuz için teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tüm konsolların kronik sorunları, alırken kontrol edilmesi gerek şeyleri, aldıktan sonra yapılması gereken şeylerin rehberi gelsin.