Hakan Yusuf

Üstün
Makaleler
1
Yer
Kocaeli
Merhaba dostlar.

Şu anda bilgisayarımda henüz yeni kurduğum Windows 7 yüklü ancak Chrome'un açılışında bile yavaşlamalar yaşıyorum. Windows 8.1 arayüzünü sevmiyorum, aynı şekilde Linux dağıtımlarının arayüzleri de pek hoşuma gitmiyor. Şu an aklımda Windows 10 Lite kurmak var, sizin bu konudaki öneriniz nedir?

Sistem özelliklerim şu şekilde:
  • İşlemci: Intel Pentium E5300
  • RAM: 4 GB
  • Ekran Kartı: AMD Radeon HD 6570
  • Depolama: 1 TB HDD
Bu sisteme en uygun, beni yormayacak ve en hızlı çalışacak Windows sürümü tavsiyelerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba dostlar.

Şu anda bilgisayarımda henüz yeni kurduğum Windows 7 yüklü ancak Chrome'un açılışında bile yavaşlamalar yaşıyorum. Windows 8.1 arayüzünü sevmiyorum, aynı şekilde Linux dağıtımlarının arayüzleri de pek hoşuma gitmiyor. Şu an aklımda Windows 10 Lite kurmak var, sizin bu konudaki öneriniz nedir?

Sistem özelliklerim şu şekilde:
  • işlemci: Intel Pentium E5300.
  • RAM: 4 GB.
  • ekran kartı: AMD Radeon HD 6570.
  • depolama: 1 TB HDD.
Bu sisteme en uygun, beni yormayacak ve en hızlı çalışacak Windows sürümü tavsiyelerinizi bekliyorum.

Linux'un Windows gibi gözükmesini sağlayabiliyorsunuz. Dağıtımlardan Mint deneyebilirsiniz.

Custom ISO veya 10 LTSC kurup detaylı debloat, Tweak ama Custom ISO kadar başarılı olamazsın. Foxos, AtlasOS, ReviOS gibi.

Bu sisteme Arch Linux Xfce çok yakışır. Windows tarafında Windows 10 2016 LTSB mantıklı olabilir fakat güncelliğini yitirdi. En sağlıklısı Windows 10 2021 LTSC olur, debloat yaparsın.