baturalp

Çalışkan
Merhaba,

2025 yılında açtığım sosyal medya hesaplarımda bazı sorunlar yaşıyorum. Hesaplarım yeni olduğu için çok fazla “fake hesap” muamelesi görüyorum ve insanlarla sağlıklı iletişim kurmakta zorlanıyorum. Örneğin Instagram’da birine istek atarken bekleme hatası alıyorum veya mesaj gönderemiyorum. Bu tarz problemler yüzünden platformları verimli kullanamıyorum.

Bu nedenle aklıma eski tarihlerde açılmış, oturmuş hesaplar satın almak geldi. Böyle bir hesap kullanmak ileride bir sorun oluşturur mu? Nereden güvenli şekilde temin edebilirim? Ayrıca bu yöntemin artıları ve eksileri nelerdir?

İyi günler.

Merhaba,

2025 yılında açtığım sosyal medya hesaplarımda bazı sorunlar yaşıyorum. Hesaplarım yeni olduğu için çok fazla “fake hesap” muamelesi görüyorum ve insanlarla sağlıklı iletişim kurmakta zorlanıyorum. Örneğin Instagram'da birine istek atarken bekleme hatası alıyorum veya mesaj gönderemiyorum. Bu tarz problemler yüzünden platformları verimli kullanamıyorum.

Bu nedenle aklıma eski tarihlerde açılmış, oturmuş hesaplar satın almak geldi. Böyle bir hesap kullanmak ileride bir sorun oluşturur mu? Nereden güvenli şekilde temin edebilirim? Ayrıca bu yöntemin artıları ve eksileri nelerdir?

İyi günler.

Eski hesap olsa da dair siz surekli takip mesaj yollarsaniz sınır yersiniz ve bu çok kötü bir şey karşıya bu dolandirici olabilir diye uyarı geliyor.

Onlar bir süre sonra geri alıp satıyor.
Sıfır hesapları geri alamıyorlar, örneğin: 2021 Instagram hesabı satıyorlar hesabın kullanıcı adı ile gmaili aynı oluyor sana iletiyorlar sen o gmail adresini oluşturup giriş yapıyorsun. Fakat her şeye rağmen güvenemiyorum pek.

Bir de şöyle bir şey var örneğin yaşım 15 aldığım hesap 2018 X’te bir kural var 13 yaş altı yasak o zaman da eski tüm gönderileri siliyor tekrar aktifleştiriyor, sizce mantıklı mı?

Sıfır hesapları geri alamıyorlar, örneğin: 2021 Instagram hesabı satıyorlar hesabın kullanıcı adı ile Gmail'i aynı oluyor sana iletiyorlar sen o Gmail adresini oluşturup giriş yapıyorsun. Fakat her şeye rağmen güvenemiyorum pek.

Bir de şöyle bir şey var örneğin yaşım 15 aldığım hesap 2018 X'te bir kural var 13 yaş altı yasak o zaman da eski tüm gönderileri siliyor tekrar aktifleştiriyor, sizce mantıklı mı?

Mantıklı geri alınıyor ilk açılışta epostayi kullanıcı ve oluşturma tarihini veriyor.