Eski Toshiba laptopa basit ve performanslı Linux dağıtımı önerisi

Batur

Becerikli
Milattan kalma olan laptopa Windows 8.1 indirdim ve memnun olmadım.
3GB RAM.
256 GB SSD.
ATI serisi ekran kartı.
X2 Dual Core Mobile RM-70
Laptopu kardeşime vereceğim. Sadece video ve film izliyecek, kullanımı çok basit olsun istiyorum Windows kullanır gibi günlük işlerini halledebileceği bir işletim sistemi arıyorum. Ayrıca performans açısından iyi olursa çok iyi olur, benim bulabildiğim MX Linux var ve bu dağıtımın yorumlarına da açığım.
Şimdiden teşekkürler.

Milattan kalma olan laptopa Windows 8.1 indirdim ve memnun olmadım.
3GB RAM.
256 GB SSD.
Atı serisi ekran kartı.
X2 Dual Core Mobile RM-70
Laptopu kardeşime vereceğim. Sadece video ve film izliyecek, kullanımı çok basit olsun istiyorum Windows kullanır gibi günlük işlerini halledebileceği bir işletim sistemi arıyorum. Ayrıca performans açısından iyi olursa çok iyi olur, benim bulabildiğim MX Linux var ve bu dağıtımın yorumlarına da açığım.
Şimdiden teşekkürler.

en iyisi bu bence.

AntiX Linux'u öneririm şahsen, basit bir arayüze sahip keza tahminimce Google Chrome vs kuracaksınızdır birde (https://github.com/alextrv/enhanced-h264ify) eklentisini kurarsanız videolarda da performans artışı yaşarsınız sayfa üzerinde hem Firefox hemde Chromium tabanlı tarayıcılar için eklenti mağazasına yönlendirmesi mevcut. 32 Bit OS kurmayın derim.

Debian ve MATE desktop ikilisi der gecerim. Neredeyse birebir ayni ozelliklerdeki bir laptop'ta oyle yapmistim ve alet catir cutur calisiyordu. LXQt gibi alternatiflere de bakabilirsin.

Hatta ben olsaydim o makineye hic masaustu ortami bile kurmazdim, tiling WM kurar isime bakardim.

Hocam sadece bilmediğimden soruyorum sadece video ve film izlecek kuzenim Windows'taki mantık gibi değil mi 32 Bit daha perfomanslı olmaz mı?
Hocam dağıtımı açarken laptop kendi kendine kapanıyor uyku moduna geçiyor bir de buna benzer "boot error Debian ata3 softreset failed" bir hata alıyorum ama açma tuşuna basınca düzeliyor gibi oluyor sonra yine ouyor laptop açılana kadar kapanmasıda ayrı işkence.

Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt