Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Batur

Başarılı
Tanıdığım bir dedemin verdiği eski Toshiba laptopa modlu Windows 8.1 Ghost Spectre modlu işletim sistemini yüklemeye çalışırken kurulum ekranında kalıyor ve "Windows cannot be.
İnstalled to this disk. The selected disk is of the GPT Partition style" hatasını alıyorum ve bunu çözmek için de Rufus ile kurulumu GPT seçiyorum ama daha sonra kurulum ekranına bile gelmeden, yine hata alıyorum (görseli internetten aldım) sonra Rufus ile bu sefer MBR seçiyorum ve ilk baştaki gibi yine GPT seçin hatasını alıyorum Recep Baltaş'ın videosundan yola çıktım ama yine hep aynı sonuca geliyor.
Laptopun modeli: Toshiba Satellite L305D-S5934

Dosya Ekleri

• IMG_20210715_015227.webp
    IMG_20210715_015227.webp
    113,6 KB · Görüntüleme: 69
Bu ayarı kullanın. "eski BIOS'lar için düzeltme ekle" ayarını da değiştirmeyi deneyin. Ayrıca böyle garip bir sistem kullanmak yerine Windows 10 LTSC 2021 tavsiye ederim. Hem normal Windows 10'dan da hızlı hem de güncelleme almaya devam ediyor.

3GB RAM ile hocam 8.1 bile zar zor kaldırıyorken Windows 10 nasıl kurayım hocam ayrıca Ghost Spectre kendi sistemimde de kullanıyorum size de tavsiye ederim.
Dediğinizi hemen uyguluyorum.

3GB RAM ile hocam 8.1 bile zar zor kaldırıyorken Windows 10 nasıl kurayım hocam?
Sayılı program destekleyecek ve güvenlik güncellemeleri almayan sistem kurmanızdan iyidir. Windows 10 LTSC sürümü standart Windows 10'dan daha az kaynak harcar.

Ghost Spectre kendi sistemimde de kullanıyorum size de tavsiye ederim.
Teşekkür ederim ama ben kendim özelleştirilmiş Windows hazırlamakla kalmayıp bunun nasıl yapıldığını anlatmak için ileride Techolay'ın Youtube kanalında tekrar misafir olacağım. ;)

Tamamdır. Sonucu paylaşın lütfen.

Sayılı program destekleyecek ve güvenlik güncellemeleri almayan sistem kurmanızdan iyidir. Windows 10 LTSC sürümü standart Windows 10'dan daha az kaynak harcar.

Teşekkür ederim ama ben kendim özelleştirilmiş Windows hazırlamakla kalmayıp bunun nasıl yapıldığını anlatmak için ileride Techolay'ın YouTube kanalında tekrar misafir olacağım. ;)

Tamamdır. Sonucu paylaşın lütfen.

Hocam dediğiniz seçeneği seçtim ve bu sefer Windows 10 denedim ama yine olmadı sonra modlu 8.1 denedim yine olmadı verilen uyarı aynı GPT açın diyor bir de diski kurulumda silip oluşturmak istediğimde de "we couldn't create New Partition. Error 0xe9d2eeb30.'' hatasını aldım.