Selamlar, arkadaşlar malum global olarak düşük W elektrik süpürge olayına geçildi ve yeniler için çok daha efektif deniyor ama merak ettiğim 2000-2500 W motorlu cihazlardan, 800-1000 W cihazlara geçiş yapıldığı halde nasıl daha iyi çekiş gücü ve temizleme imkanı sunuyor? Yani inovasyon sayesinde az enerjiyle çok iş mi? Yoksa eskisi kadar güce gerek yok, bu da yeter mi?
Detaylar
Kim cevapladı?Eskiden 1.6 motorla 70 bg alınırken şimdi nasıl 150 bg alınıp aynı hatta daha düşük seviyede yakıt harcanıyorsa o da aynı. Verimlilik gün geçtikçe artıyor. Oradaki Watt prizden çekilen güç. Emiş gücü önemli.
Yani ben de az-çok o mantıkta düşünüyorum yaniEskiden 1.6 motorla 70 bg alınırken şimdi nasıl 150 bg alınıp aynı hatta daha düşük seviyede yakıt harcanıyorsa o da aynı. Verimlilik gün geçtikçe artıyor. Oradaki Watt prizden çekilen güç. Emiş gücü önemli.
ama oradaki inovasyon ne? Onu yakalayıp, bulamadım.
Asenkron motoru sorsanız bilirdim de DC motorlarda nasıl hesaplanıyor bilmiyorum.ama oradaki inovasyon ne? Onu yakalayıp, bulamadım.![]()
Surface Area
Üstün
- Makaleler
- 3
Avrupa'daki bir yasaya göre motor güç çekişi 2000'lerden 800'lere düşürülmüştü sanırım. Sanki eskiler daha güçlüydü, mesela bizim kenarda bulunan 3600 Watt'lık bir canavarımız var ve açtığın anda motor sesi ile bütün apartman - mahalle ayağa kalkıyor
.
Evet, ben de onu diyorum tam olarak.Avrupa'daki bir yasaya göre motor güç çekişi 2000'lerden 800'lere düşürülmüştü sanırım. Sanki eskiler daha güçlüydü, mesela bizim kenarda bulunan 3600 Watt'lık bir canavarımız var ve açtığın anda motor sesi ile bütün apartman - mahalle ayağa kalkıyor.
Yenilerde 100-150 AW emiş gücü var, eskilerde de değişkenlik gösteriyor ama net değer yok. Çalışma prensibi ise muamma.Asenkron motoru sorsanız bilirdim de DC motorlarda nasıl hesaplanıyor bilmiyorum.
Zaten prizin maksimum dayandığı 3500 Watt falan değil miydi ya o neymiş öyle.Avrupa'daki bir yasaya göre motor güç çekişi 2000'lerden 800'lere düşürülmüştü sanırım. Sanki eskiler daha güçlüydü, mesela bizim kenarda bulunan 3600 Watt'lık bir canavarımız var ve açtığın anda motor sesi ile bütün apartman - mahalle ayağa kalkıyor.
Bende de Arzum var küçük olanlardan ama 2000 Watt, eskiden kullanıyordum mecburiyetten. Kullanırken kulaklık takıyordum, kulaklıksız 5 dakika süpür kulağın çınlıyor. Bugün Türk Yıldızları gösterisi vardı, F-5'lerden o kadar ses çıkmıyor. Tam bir elektrik israfı ve gürültü kirliliğiydi onu kullanmak. Yani onun çektiğini şarjlı dikey süpürge de çekiyor dönen fırçaları sayesinde.
"Pa" yazıyor bazılarında da basınç birimi Pascal olan herhalde.Yenilerde 100-150 AW emiş gücü var, eskilerde de değişkenlik gösteriyor ama net değer yok. Çalışma prensibi ise muamma.
Motorun verimliliği kısmındaysa benim düşüncem hava kanallarının ve pervanelerin yapısı falan çok etkiliyor olsa gerek. Yani ekran kartlarında bile fanların şekli eskiye göre baya değişti, son 10 sene ama çok farklar yok. Simülasyon programları falan kullanıyorlardır havanın akışı için falan belki de en optimumu yakaladılar son senelerde. Hani suyun akışını falan da hızlandırıp yavaşlatmak için sistemler kullanılır ya onun gibi akışkan fiziği işin içinde herhalde yani sadece motordaki parçalarla gelişim olmuyordur. Küçücük süpürgeyi turbo moda alınca halıya yapışıyor resmen.
Surface Area
Üstün
- Makaleler
- 3
@Lee Yubin bahsettiğim bu hocam, sanki içine nükleer reaktör yerleştirmişler
.
(Fotoğrafı internetten buldum ama aynısı, 3600 Watt...)
Bunun farklı bir modeli bizde de var hakikaten acayip ses çıkarıyor ama müthiş iş görüyor.@Lee Yubin bahsettiğim bu hocam, sanki içine nükleer reaktör yerleştirmişler.
Eki Görüntüle 39134
Aradan bir ay geçtikten sonra süpürgemin bozulması enteresan bir tesadüf oldu ama bu vasıtayla bu konuyla ilgili süpürge deneme şansım oldu ve teknoloji bir yere kadar, ham güç olmadan neye yarar? Mottosuna geldim. Bir-iki cihaz hariç denemediğim neredeyse kalmadı ama hepsi eskisine nazaran epey az çekiyor. Tabi orada öğrendiğim kadarıyla motorun bakır-alüminyum sargı olmasından kaynaklı düşük W yüksek emiş sağlayabiliyormuş.Zaten prizin maksimum dayandığı 3500 Watt falan değil miydi ya o neymiş öyle.
Bende de Arzum var küçük olanlardan ama 2000 Watt, eskiden kullanıyordum mecburiyetten. Kullanırken kulaklık takıyordum, kulaklıksız 5 dakika süpür kulağın çınlıyor. Bugün Türk Yıldızları gösterisi vardı, F-5'lerden o kadar ses çıkmıyor. Tam bir elektrik israfı ve gürültü kirliliğiydi onu kullanmak. Yani onun çektiğini şarjlı dikey süpürge de çekiyor dönen fırçaları sayesinde.
"Pa" yazıyor bazılarında da basınç birimi Pascal olan herhalde.
Motorun verimliliği kısmındaysa benim düşüncem hava kanallarının ve pervanelerin yapısı falan çok etkiliyor olsa gerek. Yani ekran kartlarında bile fanların şekli eskiye göre baya değişti, son 10 sene ama çok farklar yok. Simülasyon programları falan kullanıyorlardır havanın akışı için falan belki de en optimumu yakaladılar son senelerde. Hani suyun akışını falan da hızlandırıp yavaşlatmak için sistemler kullanılır ya onun gibi akışkan fiziği işin içinde herhalde yani sadece motordaki parçalarla gelişim olmuyordur. Küçücük süpürgeyi turbo moda alınca halıya yapışıyor resmen.
Son düzenleme:
Yeni konular
-
-
Satılık Fabrikasyon üretim hatalı Karacakaya 5 litre su
- THE KEROXEA
-
-
-
5.000 TL bütçede bataryası uzun giden ve hafif telefon tavsiyesi
- desire doue
-