Eskişehir'de hücum yeleği giyen 18 yaşındaki saldırgan beş kişiyi bıçakla yaraladı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 1538
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 71
  • Görüntüleme Görüntüleme 4B
Tipinden hayatla bağını koparmış bir incel olduğu belli oluyor. Haber kanalları şimdiden suçu bilgisayar oyunlarına atmaya başlamış ama bu elemanın bu hale gelmesinin sebebi kesinlikle ailesi.

Çocuğunuzun insanları böcek ve NPC olarak gören sosyopat bir katile dönüşmesini istemiyorsanız huzurlu bir aile ortamı ve yeterince ilgi vermeye hazır olacaksınız. Kimse sokağa salladığınız potansiyel suçlularla uğraşmak zorunda değil.

Bu çocuğun yaş grubunu test ettim. Hiçbiri bilmiyordu el yapımı patlayıcı adının kısaltmasını. Bu çocuğun psikolojisi bozulmuş. Yazık oluyor ülkenin gençlerine.

@OwerPovered Çocuğun şu ana kadar işlenmiş bir suçu yoktu ki. Reşit her bireyin silaha erişimi olmalı diyorsan böyle biri bu silaha direkt erişebilir demektir.

Sen devletin her başvuran kişiye derinlemesine bir "background check" yapacağına inanıyorsan ayrı tabii. En fazla adli kaydına ve sağlık geçmişine bakarlar. Sonra da al sana silah.

Çocuk internette yabancı forumlarda hayattan nefret ettiğini kendini öldürmek istediğini elinde pompalı bir tüfek olsa kendi kafasını patlatıcağını söylediği yazıları var, adamın sadece tipinden nickini bulup ondan bütün bunları biz bulabiliyorsak background check yapan yetkili birisi eğer işini gerçekten yapıyorsa çok rahat bulabilir. Background check yapılırken sadece sicile bakılmaz.

Kafadan kırık değil de ne ki?
Eğri oturup doğru konuşmak gerekli. Bu eleman sadece deli olduğu için mi bu halde yoksa alt-right ithalatı yüzünden mi?

Deli demek, bu detayı kacirmamiza sebep oluyor. "Oyunlar yüzünden yapmış, din düşmanıymış" demekten farksız yani. Asıl nedenler bunlar değil.

Silah bulmak istese bulurdu, ülke kaçak silahtan geçilmiyor. Bizim ülkede Amerika gibi silah farkındalığı yok. Çoğu insan almasını da kullanmasını da bilmiyor.

Sadece bireysel silahlanma değil meşru müdafaa ile ilgili yasaların da değişmesi gerekiyor. Bizde Amerika gibi bireysel silahlanma olsa oradaki 20 kişiden 3'ünde silah olur, bu sakat da bunu bilir ve böyle bir işe kalkışamazdı.

Evet, haklısın ama böyle bir insanda da akıl bulamıyorum açıkçası. "Oyunlar yüzünden yapmış" da diyemem. Sebebi zaten belli değil, belli ki ortada bir eğitimsizlik var.
Şimdi oyun yüzünden, Steam kapansın diyen mallar çıkabilir.
Bu olayı Call of Duty ile bağdaştıran insanlar gördüm, sırf o kurukafa maskesinden. Bana mı bir tek saçma geliyor, bilemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…