Dış ticaret mezunuyum DGS ile uluslararası ticaret ve işletmecilik bölümüne geçtim. Açıkçası DGS her ne kadar YKS'ye kıyasla daha kolay bir sınav olsa da yatarak geçirdiğim 2 yıldan sonra tekrar sınava hazırlanmak zorluydu. DGS'ye hazırlandığım süreç boyunca YKS'ye düzgün çalışmamanın pişmanlığını çok yaşadım, keşke adamakıllı oturup YKS kassaydım dedim. İyi kötü istediğim yeri kazandım ve artık ön lisans diplomasıyla zor iş bulurum endişem kalmadı, üstüne 2 adet diplomam olmuş olacak mezun olduğumda. Kötü yanı yaşıtlarımdan yıl olarak geride olmam ne yazık ki üstüne 1 yıl mezuna bırakmıştım. Yani yaşıtlarımdan 3 yıl gerideyim maalesef. Eğer DGS hazırlandığın süreçte keşke YKS çalışsaydım, yaşıtlarımdan geri kaldım pişmanlığı yaşamak istemiyorsan oturup YKS'ye asılmanı öneririm. DGS'yi kazandıktan sonra oturup bunları düşünüyor musun dersen açıkçası hayır, şu an tek düşündüğüm bazı dersleri nasıl geçeceğim sadece. Zor olan şey sadece DGS hazırlık süreci, konular zor değil ama 2 yıl üniversiteye gidip tekrardan bir sınav hazırlığı temposuna girmek yorucu. Aynı zamanda DGS'yi kazanacağının da bir garantisi yok, bu nedenle DGS'yi ikinci planda tutmanı öneririm.