far0n

Çalışkan
MSI B850I Edge Ti Wi-Fi anakartım var ve CAT8 kablo fazla olmasına rağmen elimde olduğu için onu kullanıyorum. Superonline 1000 Mbps internete geçtim ve bilgisayara format attım, sıfırdan kurulum için. Formattan sonra tüm sürücüleri güncel şekilde kurdum. Ama internetim ethernet üzerinden hız testinde 100 Mbit'in üstüne çıkmıyor. Wi-Fi bağlantısı yapıp denediğimde 600-700'leri görüyorum.

İnternette bu konuyla ilgili yer alan her çözümü denedim ama ethernet bağlantım 100'e çakıldı, kaldı. Kafayı yemek üzereyim, yardım. Hatta bunu çözemeyince tekrar format atayım dedim. Tekrar kurulum yaptım ama her şey aynı devam ediyor. Aşağıya ekledim fotoğrafları da, yardımlar için teşekkürler.

1.webp

2.webp

3.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Bazı modemlerin tüm portları Gigabit destekli olmayabilir veya belirli portlar (örneğin IPTV portu) yazılımsal olarak 100 Mbps ile sınırlandırılmıştır.
  • Ethernet kablonuzu modemin arkasındaki LAN 1 portuna takın.
  • Eğer LAN 1'de takılıysa sırasıyla LAN 2 veya LAN 3 portlarını deneyin.
Anakart sürücülerini güncellerken MSI Center üzerinden MSI LAN Manager veya cFosSpeed gibi ağ optimize etme yazılımlarını kurduysanız, bu programlar bant genişliğini yanlış hesaplayarak internetinizi 100 Mbps'ye sabitlemiş olabilir. [1]
  • Denetim Masası > Program Ekle/Kaldır menüsüne gidin.
  • MSI LAN Manager, cFosSpeed veya Realtek Dragon isimli yazılımlar varsa bilgisayardan tamamen kaldırın ve sistemi yeniden başlatın.
Windows üzerindeki ağ kartı ayarlarından "Otomatik Anlaşma" modunu manuel olarak Gigabit moduna zorlayabilirsiniz.
  1. Klavyenizden Windows + X tuşlarına basıp Aygıt Yöneticisi'ni açın.
  2. Ağ Bağdaştırıcıları sekmesini genişletin ve Realtek PCIe 5GbE Family Controller (RTL8126) cihazınıza çift tıklayın.
  3. Üstteki sekmelerden Gelişmiş (Advanced) kısmına geçin.
  4. Sol taraftaki listeden Hız ve İkili (Speed & Duplex) seçeneğini bulun.
  5. Sağdaki Değer (Value) kısmını Otomatik Anlaşma yerine 1.0 Gbps Tam İkili (1.0 Gbps Full Duplex) veya varsa 2.5 Gbps / 5.0 Gbps Full Duplex olarak değiştirip Tamam'a tıklayın.

Bazı modemlerin tüm portları Gigabit destekli olmayabilir veya belirli portlar (örneğin IPTV portu) yazılımsal olarak 100 Mbps ile sınırlandırılmıştır.
  • Ethernet kablonuzu modemin arkasındaki LAN 1 portuna takın.
  • Eğer LAN 1'de takılıysa sırasıyla LAN 2 veya LAN 3 portlarını deneyin.
Anakart sürücülerini güncellerken MSI Center üzerinden MSI LAN Manager veya cFosSpeed gibi ağ optimize etme yazılımlarını kurduysanız, bu programlar bant genişliğini yanlış hesaplayarak internetinizi 100 Mbps'ye sabitlemiş olabilir. [1]
  • Denetim Masası > Program Ekle/Kaldır menüsüne gidin.
  • MSI LAN Manager, cFosSpeed veya Realtek Dragon isimli yazılımlar varsa bilgisayardan tamamen kaldırın ve sistemi yeniden başlatın.
Windows üzerindeki ağ kartı ayarlarından "Otomatik Anlaşma" modunu manuel olarak Gigabit moduna zorlayabilirsiniz.
  1. Klavyenizden Windows + X tuşlarına basıp Aygıt Yöneticisi'ni açın.
  2. Ağ Bağdaştırıcıları sekmesini genişletin ve Realtek PCIe 5GbE Family Controller (RTL8126) cihazınıza çift tıklayın.
  3. Üstteki sekmelerden Gelişmiş (Advanced) kısmına geçin.
  4. Sol taraftaki listeden Hız ve İkili (Speed & Duplex) seçeneğini bulun.
  5. Sağdaki Değer (Value) kısmını Otomatik Anlaşma yerine 1.0 Gbps Tam İkili (1.0 Gbps Full Duplex) veya varsa 2.5 Gbps / 5.0 Gbps Full Duplex olarak değiştirip Tamam'a tıklayın.
öncelikle yanıt için teşekkürler msi center indirmedim 2. kez format attıktan sonra kurulu uygulamaları da ekledişm aşağıya. tertemiz sistem şuan.
modem olarak da dediğim gibi superonline aboneliği başlayalı 1 hafta oluyor. kendi getirdikleri zte h3600p modemi kurdular.
5.maddede dediğiniz ayarı 1gbps olarak ayarlamıştım zaten 5 yaptım değişiklik olsun belki işe yarar diye ama malesef sonuç aynı :(

evet zte h3600p kurdular

Dosya Ekleri

• 111.webp
    111.webp
    70,4 KB · Görüntüleme: 14
öncelikle yanıt için teşekkürler msi center indirmedim 2. kez format attıktan sonra kurulu uygulamaları da ekledişm aşağıya. tertemiz sistem şuan.
modem olarak da dediğim gibi superonline aboneliği başlayalı 1 hafta oluyor. kendi getirdikleri zte h3600p modemi kurdular.
5.maddede dediğiniz ayarı 1gbps olarak ayarlamıştım zaten 5 yaptım değişiklik olsun belki işe yarar diye ama malesef sonuç aynı :(

evet zte h3600p kurdular
Değişim yaptırt bunda kronik sorun var. Elektrikten çıkart arıza kaydı oluştur. Gelen arkadaşa da söyle test ederken arada kendi kendine kapanıyor internet gelmiyor falan, salla bir şeyler farklı bir şey al Huawei bile bundan iyi.

Değişim yaptırt bunda kronik sorun var. Elektrikten çıkart arıza kaydı oluştur. Gelen arkadaşa da söyle test ederken arada kendi kendine kapanıyor internet gelmiyor falan, salla bir şeyler farklı bir şey al Huawei bile bundan iyi.
az kaldı kafayı yicem valla anakartı servise göndermek için msi tr ye mail attım en son port mu bozuldu acaba diye.. wifi ethernet farkı

peki ya söküp aynı modelin yenisini takarlarsa :D

Dosya Ekleri

• ett.webp
    ett.webp
    42,5 KB · Görüntüleme: 8
  • www.webp
    www.webp
    37 KB · Görüntüleme: 8