Ethernet bağlantısı ile hız sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan koray_2154
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 210
  • Etiketler Etiketler
    ethernet

koray_2154

Çalışkan
Dün CAT6 Ethernet kablosu çektirdim PC'ye.
Hız testi yaptım sabah ve akşam lakin 95 Mbps'i hiç geçmiyor, orada çakılı kalıyor; bir şey sanki engelliyor gibi. Telefonla yaptığımda 130 Mbps alıyor. Realtek PCI-e GBE Family Controller özelliklerinden Hız ve ikiliyi 1.0 Gbps tam ikili yaptım, yine 95'te çakılı kaldı. Modem arayüzünden ayarları kontrol ettim. Denedim, yine aynı. Bu sorun neden kaynaklanıyor olabilir, çözümü var mı?

CAT6 kapasitesi yetmiyordur ya da hız testi sırasındaki PC internet yiyor olabilir arka planda.

CAT6 kapasitesi yetmiyordur ya da hız testi sırasındaki PC internet yiyor olabilir arka planda

Kapasitesine baktım kapasiteden bağımsız bir sorun var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tarife hızınız 200mbps mi?

Ya kablonuzu CAT6 diyerek CAT5 verdiler ya da modemin Ethernet portları maksimum 100 Mbps ile sınırlı.

Hocam 100 megabit tarifede 95 gayet normal. 1000 geçerseniz 900 megabit civarında gezer.
Bilgisayar da 4 ay boyunca wi-fi adaptör kullandım 110-120 Mbps arasında hız alıyordum ama Ethernet kablosu takınca asla 95 geçmedi telefonla yaptım test 120-130'larda çıktı kabloda bir sıkıntı olabileceğini söylediler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…