çağlarrr

Uzman
Benim aklımda tatilde laptop için bir oyuncu setupı kurup, eve geldiğimde aynı masaüstü gibi kullanmak var. Bunun için bir kutu yapacağım. Örneğin, eve geldiğimde oyun oynayacağım zaman laptopu bu kutuya koyacağım. Kutu, tabii ki soğutuculu ve bol bol delikli olacak. HDMI kablosunu takacağım, soğutucuyu açacağım ve Ethernet girişinden harici ekran kartını bağlamayı düşünüyorum. Şu haziran sonrası sınav bir geçsin. Her neyse, tatilde aklımda böyle bir proje var. Şimdi benim sorum şu:

Bu laptopa takacağım harici ekran kartından ne kadar verim alırım? Yani, normal masaüstü bilgisayarla laptopa Ethernet girişi ile harici ekran kartı takmak arasındaki fark ne olur?

Benim aklımda tatilde laptop için bir oyuncu setupı kurup, eve geldiğimde aynı masaüstü gibi kullanmak var. Bunun için bir kutu yapacağım. Örneğin, eve geldiğimde oyun oynayacağım zaman laptopu bu kutuya koyacağım. Kutu, tabii ki soğutuculu ve bol bol delikli olacak. HDMI kablosunu takacağım, soğutucuyu açacağım ve Ethernet girişinden harici ekran kartını bağlamayı düşünüyorum. Şu haziran sonrası sınav bir geçsin. Her neyse, tatilde aklımda böyle bir proje var. Şimdi benim sorum şu:

Bu laptopa takacağım harici ekran kartından ne kadar verim alırım? Yani, normal masaüstü bilgisayarla laptopa Ethernet girişi ile harici ekran kartı takmak arasındaki fark ne olur?
Ethernet girişi interneti kablolu bir şekilde bağlamayı sağlar. Ekran kartı bağlamanız mümkün değil.

Artı -1 Eksi
Ethernet girişi ile böyle bir şey yapamazsın.

Harici bir ekran kartı (eGPU), genellikle bir Thunderbolt veya USB-C bağlantı noktası aracılığıyla laptopa bağlanır.
15 dakikalık, kim tarafından atıldığını bilmediğim, çok şüpheli bir ping nedeniyle cevap vermedim, kusuruma bakmayın. Yanlış bilgi vermişim, ağ kartıydı, kusuruma tekrar bakmayın. Gerçi Type-C girişi de laptopta var, neyse işte. Asıl soru, alınacak performans hakkında.

Not: GPU; Ryzen 5500U.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı nerede çalışıyor olacak da dizüstüne bağlanacak? Eğer masaüstünde çalışan ekran kartını bağlayacaksanız görüntü aktarmış olursunuz. Yok hiç çalışmayan kartı bağlayacaksanız... Kafamda deli sorular...
eGPU sayesinde ekran kartı takabiliyor

eGpu için Type-C uygun mu? Peki ayrı bir PSU almam gerekir mi? GTA VI çok yeni donanımlar isteyeceği için muhtemelen 2026-2027 gibi gelecek eGpu ile yeni sistem toplamadan kafa rahat devam ederim. Olursa çok iyi olur. Thunderbolt girişim yok

Edit: Araştırdım Type-C portunun Thunderbolt destekli olması gerekiyormuş. Yani Type-C genel anlamda işe yaramıyor yanlış bilgilendirme yapmayalım. Ancak Thunderbolt yoksa bile farklı yöntemler mevcut fakat bana epey karışık göründü açıkçası

Nasıl yapılacağını buldum kesinlikle pratik değil özellikle PC'nin alt kapağının sürekli açık kalması gerektiğini düşünürsek

Hmm şunu merak ediyorum PCI-e M.2 gen4 yuvasına taktığımız adaptörü laptop kasasını çıkartmadan ya da delmeden direkt PC'nin Type-C girişine bağlama imkanımız yok mu? Konnektörler ve portlar aynı sonuçta sadece ek lehimle falan hallolmaz mı?

Son düzenleme: