Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

pashaa

Uzman
Uzun zamandır Wi-Fi kullanan biri olarak bugün Ethernet'e geçtim. Eskiden 10 download 5 upload alırken hızım 50 - 20'lere kadar çıktı. Resimde göründüğü üzere.

Fakat Wi-Fi ile aldığım indirme hızları hiç değişmedi hala 3-4 MB ile indiriyor. Hiçbir ayar yapmadım. Steam'den ve qBittorrent'den indirme yapmayı denedim sonuç aynı. Wi-Fi ile aynı indirme hızlarını alıyorum. Fotoğrafları aşağıya bıraktım. Sorunun kaynağı nedir?

Ethernet kablosu modemin içinden çıkan 4-5 metrelik bir kablo. Modelini bilmiyorum.

Ek olarak ekleyeyim: 15 MB ile başlayıp yavaş yavaş 5 civarlarına düşüyor hız.

İnternet hızı.webp

Steams.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Uzun zamandır Wi-Fi kullanan biri olarak bugün Ethernet'e geçtim. Eskiden 10 download 5 upload alırken hızım 50 - 20'lere kadar çıktı. Resimde göründüğü üzere.

Fakat Wi-Fi ile aldığım indirme hızları hiç değişmedi hala 3-4 MB ile indiriyor. Hiçbir ayar yapmadım. Steam'den ve qBittorrent'den indirme yapmayı denedim sonuç aynı. Wi-Fi ile aynı indirme hızlarını alıyorum. Fotoğrafları aşağıya bıraktım. Sorunun kaynağı nedir?

Ethernet kablosu modemin içinden çıkan 4-5 metrelik bir kablo. Modelini bilmiyorum.

Eki Görüntüle 105165

Eki Görüntüle 105166
speedtest.net'te gözüken megabit değeridir, Steam'de gözüken megabyte. Saniyede 1 megabyte indirmek için 8 megabit hıza ihtiyacınız olması lazım. Yani indirme hızınız oluşan paket kaybı ile normal.

Eki Görüntüle 105165

Eki Görüntüle 105166
speedtest.net'te gözüken megabit değeridir, Steam'de gözüken megabyte. Saniyede 1 megabyte indirmek için 8 megabit hıza ihtiyacınız olması lazım. Yani indirme hızınız oluşan paket kaybı ile normal.

Çözüm

Anladığım anormal bir şey yok diyorsunuz. Ama hatırladığım kadarıyla aldığım internet paketinde de 100e 50 internet hızları almam gerekiyordu. Yanlış yaptığım bir şey olabilir mi?

Anladığım anormal bir şey yok diyorsunuz. Ama hatırladığım kadarıyla aldığım internet paketinde de 100e 50 internet hızları almam gerekiyordu. Yanlış yaptığım bir şey olabilir mi ?
Yarı yarıya eksik alıyorsunuz, bunu kullandığınız ISS ile görüşmeniz lazım. Şu an aldığınız 50mbps ile 4mb/sn indirmeniz normal.