SUV

Uzman
Merhaba, cihazım HP Victus 16-R0000NT modeli. Gigabit desteği var. Wi-Fi'de 800 Mbps alıyorum ancak Ethernet ile 90 Mbps alabiliyorum. Kablom Inca CAT 6 kablo ve 20 metre uzunluğunda. Ayarlardan da bu şekilde 1.0 Gbps seçtim ancak çözülmedi. Ne yapmam gerekir?

1739087245912.webp

Speedtest sonucum; Speedtest by Ookla - The Global Broadband Speed Test

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu durumda ya kullandığınız routerın LAN çıkışları 100Mbps ya da kablonuzun CAT-6 değil. Router ile birlikte gelen kısa bir kablo olması lazım. Laptopu 2dk taşıyıp onla deneyin.

Bence 1. şüpheli kablo.

Bu durumda ya kullandığınız routerın LAN çıkışları 100Mbps ya da kablonuzun CAT-6 değil. Router ile birlikte gelen kısa bir kablo olması lazım. Laptopu 2dk taşıyıp onla deneyin.

Bence 1. şüpheli kablo.

Router ile birlikte gelen ethernet kablosunu denedim ve değerlerim bu şekilde çıktı. Ben kabloyu Vatan Bilgisayar mağazasından CAT 6 diye almıştım. Ne yapmamı önerirsiniz?

1739090179059.webp

Şimdi siteden görüntülediğim kadarıyla düzgün marka yok veya olanlar da çok pahalı. Buralardan kablo tavsiye etmem...

Onun yerine elektrikçiden HCS, HES veya Nexans marka CAT-6 alıp uçlarına RJ-45(soketi) çaktırın. Öyle kullanın derim. Özellikle turuncu renkli Nexans tam F/P...

Router ile birlikte gelen ethernet kablosunu denedim ve değerlerim bu şekilde çıktı. Ben kabloyu Vatan Bilgisayar mağazasından CAT 6 diye almıştım. Ne yapmamı önerirsiniz?

Eki Görüntüle 122880

Cat5, Cat5E, Cat6 bunların konnektör adları aynı fakat destekledikleri hızlar farklı. Dönüştürücülerde de bu oyunu çok yapıyorlar görsele RJ45 yazıyor fakat cat5 mi cat6 mı bunu belirtmiyorlar. Sende bu şekilde bir oyuna geldin muhtemelen.

Cat5, Cat5E, Cat6 bunların konnektör adları aynı fakat destekledikleri hızlar farklı. Dönüştürücülerde de bu oyunu çok yapıyorlar görsele RJ45 yazıyor fakat cat5 mi cat6 mı bunu belirtmiyorlar. Sende bu şekilde bir oyuna geldin muhtemelen.
Aldığım kablo bu hocam. Açıklamada RJ45 ve CAT 6 olarak belirtmişler.