Birkaç gündür ethernetimde kopmalar olmaya başladı. Kablo takılı olmasına rağmen internet olmaması internet olsa bile bir youtube videosu açtıktan hemen sonra tekrar kesilmesi gibi problemlerle karşılaşıyorum. Bu kopmaların başlamasında herhangi özel bir şey olmadı, her zamanki gibiydi. Kablo değiştirdim ve öyle denedim sorun yine devam etti. Ethernet soketinde de bir problem olduğunu düşünmüyorum ışıkları yanıyor. Modemden kaynaklı mı bilmiyorum fakat evde ethernet takılı başka bir bilgisayar var ve onda bir problem yok yani modemde sıkıntı yok sanıyorum. Ethernet ayarlarına girdiğimde IPV4 internet erişimi yok, IPV6 internet erişimi yok gözüküyor. Aralıklarla bu hataları alıyorum bazen birisinde internet erişimi yokken diğerinde oluyor bazen ikisinde de olmuyor. Kısır bir döngüye girdim. Bilgisayarcıya götürdüğümde "Ethernet kartını değiştirebiliriz" dedi. Anakartım H410M-PRO-VH LAN ve Chipset driverlarını tekrar yükledim. Bana yardımcı olursanız çok makbule geçer. Sizce ethernet kartı mı arızalı?
1.
Ethernet Kartını Kontrol Et:
- Bilgisayarınızın ethernet kartının düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol edin.
- Aygıt Yöneticisi'ni açın (Windows + X tuşlarına basarak Ayarlar > Aygıt Yöneticisi).
- "Ağ bağdaştırıcıları" bölümünden ethernet kartınıza sağ tıklayın ve "Özellikler" seçeneğini seçin.
- "Ayrıntılar" sekmesinde "Aygıt Durumu" kısmında bir hata mesajı var mı kontrol edin.
2.
Sürücüleri Güncelle:
- Aygıt Yöneticisi'nde ethernet kartınıza sağ tıklayıp "Sürücüyü güncelle" seçeneğine tıklayın.
- "Otomatik olarak güncel sürücü yazılımını ara" seçeneğini seçin.
3.
Ağ Bağlantılarını Sıfırlayın:
- Başlat menüsüne gidin ve "Ayarlar" > "Ağ ve İnternet" > "Durum" bölümüne gidin.
- Sayfanın en alt kısmında "Ağ sıfırlama" seçeneğini tıklayın.
- Bilgisayarınızı yeniden başlatın.
4.
Kablolamayı Kontrol Edin:
- Modem ile bilgisayar arasındaki kabloyu ve soketleri iyice kontrol edin.
- Farklı bir Ethernet portu veya kablosu kullanarak test edin.
5.
Modem Ayarlarını Gözden Geçirin:
- Modem arayüzüne girin (genellikle 192.168.1.1 veya 192.168.0.1).
- WAN ve LAN ayarlarını kontrol edin. DHCP'nin aktif olduğundan emin olun.
6.
IP ayarlarını kontrol edin:
- "Ağ ve Paylaşım Merkezi"ne gidin.
- Ethernet bağlantınıza sağ tıklayıp "Özellikler"e gidin.
- "Internet Protokolü Versiyon 4 (TCP/IPv4)" ve "Internet Protokolü Versiyon 6 (TCP/IPv6)"'yı seçin ve özelliklere tıklayın.
- "Aşağıdaki IP adresini kullan" seçeneği yerine "Otomatik olarak IP adresi al" ve "Otomatik olarak DNS sunucusu adresi al" seçeneklerini seçin.
7.
Ethernet Kartı Testi:
- Ethernet kartını başka bir bilgisayarda veya aynı bilgisayarın farklı bir slotunda test edin.
Bu adımları izleyerek sorununuzun çözülüp çözülmediğini kontrol edin. Eğer sorun devam ederse, muhtemelen ethernet kartında bir arıza olabilir ve değiştirilmesi gerekebilir.