Etrafımdaki arkadaşları nasıl seçerim?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan james1983
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 141
  • Etiketler Etiketler
    nasıl

james1983

Becerikli
Etrafımdaki kişilerin beni hem ders bakımından hem de sosyal bakımdan düşürdüğünü hissediyorum o kişilerden nasıl uzaklaşır ve kendime yeni arkadaşlar edinebilirim? Yalnız kalmaktan korktuğum için onlar ile konuşmaya devam ediyorum.

Önceden onlarla ilk kez arkadaş olduğumda garip davranmıyorlardı ama son zamanlarda bayağı bir değiştiler. Davranışları, sohbetleri vesaire vesaire.

Son düzenleme:
Engeli çakıp farklı ortamlarda sıfır başlangıç yapmak. Biliyorum zor iş ama deneme yanılma yapmadan bilemeyiz.

Haklısınız hocam.

Aslında sınıftaki diğer kişiler onlara nazaran daha kötü. Temas onlarda eksik olmuyor.
Millet sürekli değişkenlik gösteriyor. Herkesin algılaması farklı kendinizi yormamak adına yeni gemilere yelken açmak iyidir. Benim şu an kendi isteğim ve zevklerimle örtüşen 1 tane arkadaşım var. Ne kadar uzun süre gider bilemem ama uyumlu olmamız yetiyor. 40 tane adamla takılmama gerek yok. Çünkü kuyunu kazacak çok enik vardır.

Aslında benim kafama uygun biri var sınıfta ama kimseyle konuşmuyor çok az sohbetimiz oldu. Onla bir şansımı bence denemeliyim.

Selam, yaşadığınız problemi ben de yaşadım ve aştım. Anlattıklarım size rehber olur umarım. Öncelikle uzaklaşmak dediğimiz şey doğrudan engel atmak vb. değildir. Sizi dışarıya çağırdıklarında, konuşmaya veya aramaya çağırdıklarında işiniz olduğunu söyleyin ve o söylediğiniz işi gerçekten yapın. Belirli bir süre sonra sizi çağırmayı kesecekler çünkü işi gücü olmayan insan, işi gücü olan insanı beklemez. Ayrıca kimseyi kaybetmekten de korkmayın. Öyle insanlar var ki bugün yüzünüze güler, yarın arkanızdan vururlar. Bu yüzden kendi duygularınız her zaman ilk önceliğiniz olsun. Onun dışında yeni arkadaşlar edinmek istiyorsanız sizinle ortakları paylaşanlar ile konuşacaksınız. Mesela benim çevremde birçok insan var ama hiçbirisi @kompetankedi 'nin 1/100 kadar'ı bile adam değiller. Bunu anlamak için çok uzun süreler konuştuk, arkadaşlık yaptık. Bu işler hemen olmaz, aceleye gelmez. 10 tane 10 liranız olacağına 1 tane 100 TL'niz olsun.

Sağ olun hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…