Alex Mason

Yetkin
Öncelikle kuran müslümanıyım. İslam'ı yaşamak için Kuran'ın yeterli olduğunu düşünüyorum. Bu açtığım konu troll veya etkileşim kasmak amaçlı değil sadece beynimde seslere yanıt aramak. Lütfen dini bilgisi olmayan ve troll ateistler konuya yazmasın.

Şunu da ekleyeyim sözler köşkü, hayalhanem ve Hüseyin çevik gibi kanallardan da nefret ediyorum. Çünkü gelenekçi şekilde anlatıyorlar. Ayetleri cımbızla seçiyorlar ve işlerine geleni anlatıyorlar. Bir de Allah'ın işini biliyorlarmış gibi konuşmaları çok rahatsız edici. Örnek “allah sana bu yüzden nasip etmiyor.” sanki haşa Allah'tan haber almış gibi konuşuyorlar.

Her neyse konumuz bu değil.
Ben dua ederim dualarımın konusu genellikle hoşlandığım kız ile sevgili olmak, sağlık ve psikolojik sorunlarımın (OKB ve duygu durum bozukluğu) düzelmesi ve istediğim fitness antrenörü olmak.

Mesela hoşlandığım kızla birlikte olmak ve onun sadece bana aşık olmasını Allah'a dua ederdim.
Sonra kızı stalklarken bir baktım takip ettiği bir erkeğin profil fotoğrafında ikisinin birlikte olduğu fotoğrafı vardı. Allah'a da dua ederdim başkasıyla değil benimle birlikte olsun diye. O an çok üzüldüm Allah beni sevmiyor mu diye.

Bu olaydan sonra da öfke, üzüntüm bütün negatif duygularım artışa geçti. Kendimi öldürme isteği arttı.

Zaten OKB ve duygu durum bozukluğundan 5 senedir psikiyatri tedavisi görüyorum. En sonunda bende dayanamadım intihar isteği falan arttı. Beni psikiyatri hastanesine yatırdılar ve burası çok sıkıcı. Zaman geçmiyor.

Neden Allah dualarımı kabul etmiyor hoşlandığım kız başka birisiyle birlikte ve bunun bana etkisinden dolayı hastaneye yatırıldım. Allah neden duamı kabul etmiyor?

Allah'ın varlığını biliyorum ama Allah beni sevmiyor gibi hissediyorum.

Dua etmek için belli üslup olması gerekiyor diyorsunuz belki ama Bakara 186. Ayet: Kullarım sana beni sorduklarında bilsinler ki şüphesiz ben yakınım, bana dua ettiğinde dua edenin dileğine karşılık veririm. Şu halde benim davetime gelsinler ve bana iman etsinler ki doğru yolu bulabilsinler.

Dua etme isteğim gidiyor bu anlattıklarım olduğu için.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Alex Mason, hocam dininizi kendinize bu kadar bağlamanız pek doğru değil bence. İstediğiniz şey için duadan önce çabalamak, o şey için uğraşmak gerekir. İslam'da tevekkül diye geçiyor olması lazım, emin değilim. Fiziksel bakımdan harekete geçmek işinize daha çok gelir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış düşünüyorsun da ondan. Hoşlandığın kızla sevgili olmak istiyorsan dua etmek yerine harekete geçip neyin eksikse düzeltmen gerekir. İletişim olarak mı sıkıntın var, daha fazla insanla konuş. Tipini mi beğenmiyorsun, spora gidip daha iyi kıyafetler al. Sadece dua ederek hiçbir yere varamazsın. Eşeğini sağlam kazığa bağla derler.

Arkadaşların dediğine katılmakla beraber, çabalamadıktan sonra istersen sabaha kadar dua et. Bir şey elde edemezsin.

Kızla sohbet etmeye çalışayım, aramızda bir arkadaşlık ilişkisi kurayım ❌.

Allah'a dua edeyim ✅.
@Alex Mason, hocam dininizi kendinize bu kadar bağlamanız pek doğru değil bence. İstediğiniz şey için duadan önce çabalamak, o şey için uğraşmak gerekir. İslam'da tevekkül diye geçiyor olması lazım, emin değilim. Fiziksel bakımdan harekete geçmek işinize daha çok gelir.

Aslında kızla sohbet ediyorduk. Kız da benle sohbet ediyordu. Ben ona günlük ve sosyal hayatımda ne yaşadığımı anlatıyordum o da bana ne yaşadığını anlatıyordu. Birbirimize anılarımızı anlatırdık Fakat sonrasında bana nankörlük yaptı. Nasıl mı? Doğum gününü 1 sene önceden sordum zamanı gelince de kutladım. Mesajıma görüldü attı.Üstüne hediye LEGO seti almıştım nasıl kendisine ulaştıracağımı mesaj atmama da görüldü atmıştı.

Yani ben çaba da gösterdim duamın kabul olması için. Kızla daha iyi samimiyet kurmak için onla sohbet etmeye de çalıştım. Hal hatır sorarak.

Aslında kızla sohbet ediyorduk. Kız da benle sohbet ediyordu. Ben ona günlük ve sosyal hayatımda ne yaşadığımı anlatıyordum o da bana ne yaşadığını anlatıyordu. Birbirimize anılarımızı anlatırdık Fakat sonrasında bana nankörlük yaptı. Nasıl mı? Doğum gününü 1 sene önceden sordum zamanı gelince de kutladım. Mesajıma görüldü attı.Üstüne hediye LEGO seti almıştım nasıl kendisine ulaştıracağımı mesaj atmama da görüldü atmıştı.

Yani ben çaba da gösterdim duamın kabul olması için. Kızla daha iyi samimiyet kurmak için onla sohbet etmeye de çalıştım. Hal hatır sorarak.
Kendi hatası, gerçekten. Doğum gününü kutlamana bile görüldü atan biri için çabalama, değmez. Nextle geç, devam et. Çok daha iyi hissedeceksin.

Kendi hatası, gerçekten. Doğum gününü kutlamana bile görüldü atan biri için çabalama, değmez. Nextle geç, devam et. Çok daha iyi hissedeceksin.
Platonik derecede aşığım. Kızı mutlu edip romantiklik olsun kendimin ve kızın LEGO halini yaptım. Belki evcilik oynarız diye.

Duamın kabul olması için emekte gösterdim. Kızla samimiyet kurabilmek için doğum günü hediyesi de aldım. Doğum gününü kutlamak için 1 sene önceden sordum zamanı gelince de kutladım. Allah’a dua ettim başkasıyla birlikte olmasın benle olsun diye fakat başkasıyla birlikte olmuş.

Başkasıyla birlikte olması da beni gereğinden fazla üzdü ailemle falan kavga ediyordum en son psikiyatri hastanesine yatırdılar işte.

Çabaladım üstte yazdığım gibi.

@Alex Mason, hocam öyle bir şey yapıyorsa sorunu anlayana kadar kıza hediye vermek istemeyin. Çok darlamadan neden böyle yaptığını sorun. Bir kez sosyal medyadan yazın, görmezse bir kez de yüz yüze konuşmaya çalışın. Yine sizi umursamazsa veya yalan söylerse ne kadar seviyor olsanız da iradenize bir sınır koyup görüşmeyi kesmeniz gerek. Hem siz mental olarak rahatlarsınız, hem de karşı taraf sizden rahatsız oluyorsa o rahatlar.