Bütçe
22.000 EUR

barishizm

Yetkin
Yer
Vilnius, Litvanya
Merhaba, son 6 aydır yoğun bir şekilde araç arayışındayım ve hâlâ bir sonuca ulaşamadım ne yazık ki.

Avrupa'da araç kilometrelerinin çok yüksek olması sebebiyle yaşadığım güvensizlik ve hasar geçmişleri beni daima korkutuyor.
Aklımda bir sürü araba var ancak birkaçını sizinle paylaşacağım ve önerilerinizi alacağım.

• 2023 model 70.000 km'de Cupra Leon
  • 2019 model 130.000 km'de Volvo S90
  • 2023 model 50.000 km'de Toyota Corolla HB Active Plus (Bayağı dolu bir paket), (10 yıl garantili) (Vergisiz)

Biliyorum 3 aracın da klasmanı farklı ancak amacım kesinlikle klasman, kalite vesaire değil lütfen karşılaştırmanızı buna göre yapın. :D
Asıl amaç en fiyat/performans şekilde uzun vadeli, sorunsuz araç sahibi olmak.

Aklınıza gelen başka bir sedan ya da hatchback model olursa önerilere açığım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oradaki piyasaya göre fiyatlar nasıl bilmiyorum ama sorunsuzluk için Corolla oldukça iyi. Kilometre olarak da düşük. Fiyatlarını bilmiyorum ama.

Son düzenleme:
Merhaba, son 6 aydır yoğun bir şekilde araç arayışındayım ve hâlâ bir sonuca ulaşamadım ne yazık ki.

Avrupa'da araç kilometrelerinin çok yüksek olması sebebiyle yaşadığım güvensizlik ve hasar geçmişleri beni daima korkutuyor.
Aklımda bir sürü araba var ancak birkaçını sizinle paylaşacağım ve önerilerinizi alacağım.

• 2023 model 70.000 km'de Cupra Leon
  • 2019 model 130.000 km'de Volvo S90
  • 2023 model 50.000 km'de Toyota Corolla HB Active Plus (Bayağı dolu bir paket), (10 yıl garantili) (Vergisiz)

Biliyorum 3 aracın da klasmanı farklı ancak amacım kesinlikle klasman, kalite vesaire değil lütfen karşılaştırmanızı buna göre yapın. :D
Asıl amaç en fiyat/performans şekilde uzun vadeli, sorunsuz araç sahibi olmak.

Aklınıza gelen başka bir sedan ya da hatchback model olursa önerilere açığım.

Junior da 1.6 hibrit motor olmalıydı, fena araç değil.
Burada sadece 2024 model var ve onlarda elektrikli.
Screenshot 2026-06-09 at 20.12.51.webp

Bu üçlü arasında uzun vadeli kafam rahat olsun diyorsan Corolla açık ara en mantıklı tercih gibi duruyor. 2023 model, 50 bin km, 10 yıl garanti avantajı var ve hibrit sistemin kronik sıkıntı geçmişi de oldukça temiz.

S90 konfor ve kalite olarak diğerlerinden üstün ama 130 bin km’de olması ve olası bakım/parça maliyetleri uzun vadede düşündürür.

Cupra Leon da keyifli bir otomobil ancak performans odaklı yapısı nedeniyle uzun vadeli sorunsuzluk konusunda Corolla kadar güven vermiyor.

Ben bu üçlüde mantıkla hareket edecek olsam Corolla’yı seçerdim, gönülle hareket edecek olsam S90’a bakardım.