GraphiX

Uzman
Merhabalar arkadaşlar 20 yıllık bir Bilgisayar için bulması oldukça zor olan bir chipseti Çin'den Türkiye'ye ithal etmek istiyorum Almak istediğim Chipset fiyatı 13$ kargosu ise 4$ toplam 17$'a geliyor vergi ile de 30$'ı bile geçmşyor. Defalarca kez limit öncesi ve limit sonrası olmak üzere Amazon'dan alışveriş yapmış birisi olarak eBay'den hiç alışveriş yapmadım ve eBay gümrük müşavirlik firması ile çalışan bir mağaza da değil. Dolayısıyla nelere dikkat etmem gerektiği yada sürecin nasıl işlediği konusunda en ufak bir fikrim yok

CE Belgesi, Konşimento, ATACarnet gibi şeyler sıkıntı oluşturur mu?

eBay'den ürün getirirken mevzuata uymama sıkıntısı yaşadınız mı? Ben nelere dikkat etmeliyim. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler

Ürün 2. el ise gümrüğe net takılır geçiremezsin. Eğer sıfır sorun yaşanacağını bireysel fatura yeterli olacaktır sanmıyorum.

Ürün 2. el ise gümrüğe net takılır geçiremezsin. Eğer sıfır sorun yaşanacağını bireysel fatura yeterli olacaktır sanmıyorum.
Hocam 2.el ama sonuçta ürün adına fatura çıkmış olacak Used item diye geçiyor ama sıfırı yok neticede. Bandrola tabi ürün de değil. Nasıl çözeceğim bu işi bilemedim? 🤷🏻

Hocam 2.el ama sonuçta ürün adına fatura çıkmış olacak Used item diye geçiyor ama sıfırı yok neticede. Bandrola tabii ürün de değil. Nasıl çözeceğim bu işi bilemedim? 🤷🏻

Hocam 2. else hiçbir şekilde geçiremiyorsun gümrükten. Aynı olayı 2018 de Çin'den sipariş verdiğim CNC motor parçasında yaşadım. 240 Euroluk bir malzemeydi. Firma adına çektim gümrükçüm uyarmıştı 2. else kalır gümrüktü diye ama tertemizdi ürün. Üzerinde ki çiziklerden dolayı 2. el olduğunu anladılar ve geçirmediler ürünü.

Hocam 2. else hiçbir şekilde geçiremiyorsun gümrükten. Aynı olayı 2018 de Çin'den sipariş verdiğim CNC motor parçasında yaşadım. 240 Euroluk bir malzemeydi. Firma adına çektim gümrükçüm uyarmıştı 2. else kalır gümrüktü diye ama tertemizdi ürün. Üzerinde ki çiziklerden dolayı 2. el olduğunu anladılar ve geçirmediler ürünü.
Yarın gümrüğe gidip bir soracağım benim işyerime yakın zaten hocam teşekkür ederim bilgilendirme için. Çok saçmaymış 🤷🏻

Sipariş ettiğim ürün geldi. Konu kadük kalmasın. Bilgilendirmeyi yapalım. Hatta 30$ altı diye içinde ne olduğunu bile iplememişler. Çin'den gelen sarı zarfı direkt ben açtım. eBay TC'mi almamış olmasına rağmen ürün PTT tarafından kapıma kadar geldi ve vergisini de kapıda ödedim. Keşke bu saçma sapan limitler olmasaydı da daha özgürce alışveriş yapabilseydik.

Son düzenleme: