Anladım hocam. Ben de Trendyol'dayım. En kısa zamanda P1 ve kendi motorunuzu alıp restoran kuryeliğinden çıkarsanız, çok daha iyi paralar kazanabilirsiniz. Ben de yaklaşık 1 yıldır kuryelik yapıyorum. Amacım güzel bir araba almaktı; fakat kuryelik iyi para kazandırsa da maalesef çok sıkıyor, sürekliliği olmuyor. Eğer ki Emin Evim gibi yerlerden alacaksanız, bunu göz önünde bulundurmalısınız.
Ek olarak ben araba alacağım zaman Eminevim gibi yerlerden almayı düşünüyorum. Oradaki şartlar belirli bir tutar veriyorsunuz, kalan kısmı aylık aylık ödüyorsunuz; en erken 6 ay içinde teslim alabiliyorsunuz diye hatırlıyorum. Ev için durum nedir, bilmiyorum.
Doğrudur hocam teşekkürler. Bende zaten kendi motorumla çalışıyorum tek eksiğim p1 belgesi. Ve evet aşırı sıkılıyorsun gün içinde ve bu sürekliliğe vurunca daraltı geliyor insana. Paket gelmediği zaman dükkanda oturuyoruz bu sıcakta çekilecek çile değil maalesef. Başka iş bulamadığım için girdim yoksa tercih etmezdim.

Ev alma konusunda tavsiye veremeyeceğim, konudan bağımsız bir eve para bağlamayı mantıklı bulmuyorum. Eğer sermayeniz varsa bunu daha etkili şekilde değerlendirebilirsiniz, yoksa da düzenli birikim yaparak zaman içinde sermaye oluşturabilirsiniz.
Eminevim, fuzulevim vs. girecekseniz de çok iyi araştırmanızı şiddetle tavsiye ederim müşteriyi sömüredebiliyorlar.

Her ay 30-50K arası kira ödemek nedir? Arkadaş pozisyonu itibari ile en doğru kararı vermiş. :D Ne demek eve para bağlanmaz? Kira dediğin şey devasa bir yük ve bu yükten kurtulduktan sonra paranı başka şeylere bağlayabilirsin. Neye düzenli birikim ile sermaye yapacak? Hadi diyelim ki aylık 50.000 TL kenara attı hadi onuda TL'de erimeyecek şekilde korudu 3 yıl sonunda 1.8m hadi onuda şansı yaver gitti borsada 2.5m'e katladı ne yapabilir bu para ile? 2.5m sermayesi var ve 18 yaşında bu arkadaş ne yapabilir? kazançlı çıkacağı hangi ticareti yapabilir. Bu arkadaş 11 saat çalışıyor hangi ara kendini bir işte geliştirecek ve sermayesini büyütecek bir bilgi birikimi elde edecek?

Sen olsan ne yapardın? İstanbuldasın, 2.5m paran var, deneyimin sıfır ve 11 saat çalışıyorsun.

Yani yatırımlar yapabilirsin. Borsayı herkesin öğrenmesi ve tecrübe etmesi lazım.

Öneri yapmıyorum mesela THY hissesine baksan bu firmanın kazancı ortada. 4 çeyreği toplayınca öyle astronomik kazanç var ki ama gel gör ki Aselsan daha yüksek. Baskılıyorlar çünkü. Öngörü ise seçimle birlikte hisseyi biraz yükseltecekleri yönünde. Mesela seçimden bahsetmişken seçim dönemi gelince ev kredilerini de dağıtacaklardır muhtemelen. Kredi + o dönem para olursa ev alınabilir.

Kısa sürede kavuşman dileğiyle. Kirada yaşamak zor iş. Ev sahibi ayrı dert. Kazandığının tamamı veya yarısı ayın bir gününde direkt uçması ayrı üzücü.

Yani yatırımlar yapabilirsin. Borsayı herkesin öğrenmesi ve tecrübe etmesi lazım.

Öneri yapmıyorum mesela THY hissesine baksan bu firmanın kazancı ortada. 4 çeyreği toplayınca öyle astronomik kazanç var ki ama gel gör ki Aselsan daha yüksek. Baskılıyorlar çünkü. Öngörü ise seçimle birlikte hisseyi biraz yükseltecekleri yönünde. Mesela seçimden bahsetmişken seçim dönemi gelince ev kredilerini de dağıtacaklardır muhtemelen. Kredi + o dönem para olursa ev alınabilir.

Kısa sürede kavuşman dileğiyle. Kirada yaşamak zor iş. Ev sahibi ayrı dert. Kazandığının tamamı veya yarısı ayın bir günü gitmesi ayrı dert.
Evet hocam haklısınız. Ben altını mantıklı materyal olarak görmüyorum o yüzden tercih de etmeyeceğim muhtemelen. Borsayı evet herkes öğrenmeli fakat nasıl öğreneceğimi bilmiyorum. Bunu araştırmadım sanmayın, Araştırdım ama herkesin anlattığı gibi basit bir iş değil haliyle. Bir yerden başlayıp tecrübe edinmek gerekiyor.

Bende öyle yapacağım maaşımın yarısını kenara atacağım %15'ini falan da yatırıma yatıracağım hem tecrübe edinirim hem de gözlemlerim.

Doğrudur hocam teşekkürler. Bende zaten kendi motorumla çalışıyorum tek eksiğim P1 belgesi. Ve evet aşırı sıkılıyorsun gün içinde ve bu sürekliliğe vurunca daraltı geliyor insana. Paket gelmediği zaman dükkanda oturuyoruz bu sıcakta çekilecek çile değil maalesef. Başka iş bulamadığım için girdim yoksa tercih etmezdim.

Mesleğin yoksa en rahat kuryelikte para kazanırsınız hocam.

Mesleğin yoksa en rahat kuryelikte para kazanırsınız hocam.

Kuryelik mi rahat? Hayır yapmadık da yapanları da dinliyoruz yani. Adamlar 15-16 saat çalışıp asgariden 20k fazla alınca rahat kazanmış olmuyor ki. Bunun trafikte milletle uğraşması, müşteriyle uğraşması vs vs. say say bitmez. Kuryelikte rahat kazanıldığını ilk senden duydum şu an. Yapanlar da başka iş bulamadığından ya da borcu falan olduğundan söve söve yapıyor. Denk geldiklerim, muhabbet ettiklerim hep.

Eminevim gibi yöntemler enflasyona yenik düşmemek için cıvıttı. Birikimini kıymetli maden veya değer kayıp riski düşük yatırım ürünlerine yatırarak ilerleyip genç yaşına güvenerek 10 yıllık kredi çekmeni daha mantıklı buluyorum.

Muhtemelen 3 4 yıl sonra o kredi fıs gelecek.

Ytd.

Eminevim gibi yöntemler enflasyona yenik düşmemek için cıvıttı. Birikimini kıymetli maden veya değer kayıp riski düşük yatırım ürünlerine yatırarak ilerleyip genç yaşına güvenerek 10 yıllık kredi çekmeni daha mantıklı buluyorum.

Muhtemelen 3 4 yıl sonra o kredi fıs gelecek.

Ytd.
Kredi oranlarından haberiniz var mı? Ortalama 3.000.000 TL'lik bir ev kredisi çekelim desek, en ucuz faiz oranı %2,99'dan işlem görmekte olup, aylık ödemesi 92.393 ₺, toplam ödemesi 11.087.157 ₺.
Şimdi diyeceksiniz, ileride faizler düşükken çeksin, ödesin; o evin fiyatı da aynı kalmayıp hızla yükselişe geçecektir ve faizlerin düşeceği de kesin değil.

Not:
Söylediklerim kendi fikrim olup yatırım tavsiyesi kapsamına girmemektedir. Kişi kendi bütçesine uygun yolu bulup ilerlemesi gerekmektedir.

Kredi oranlarından haberiniz var mı? Ortalama 3.000.000 TL'lik bir ev kredisi çekelim desek, en ucuz faiz oranı %2, 99'dan işlem görmekte olup, aylık ödemesi 92.393 ₺, toplam ödemesi 11.087.157 ₺.
Şimdi diyeceksiniz, ileride faizler düşükken çeksin, ödesin; o evin fiyatı da aynı kalmayıp hızla yükselişe geçecektir ve faizlerin düşeceği de kesin değil.

Niye 3 milyon çekiyor? Birikimi doğru yatırımla olursa bugünun hesabı ile maksimum 2 milyon çekse yeter ki o kadar da çekmez.