Gözüm iyi evde falan değil hocalar dediğim gibi başımı sokacak ev alsam benım ıcın yeter sonra yine kazanır yine biriktirir yine alırım. 1.5m falan yeter herhalde illa istanbuldan alacaz diye bir şey yok ki. Tekirdağı olur başka yer olur.

Gözüm iyi evde falan değil hocalar dediğim gibi başımı sokacak ev alsam benım ıcın yeter sonra yine kazanır yine biriktirir yine alırım. 1.5m falan yeter herhalde illa İstanbul'dan alacaz diye bir şey yok ki. Tekirdağ'ı olur başka yer olur.

O kadar uyguna bulamazsın bulabileceğin en uygun ve mantıklı ev 2.5m olur minimum.
Kendin yatırımı uzun süre yapman lazım ev almak için acele etmek yerine fırsat kollayıp yatırıma devam etmelisin yoksa her birikimin arttığında satın alma peşinde olursan perişan olursun.

TdGözüm iyi evde falan değil hocalar dediğim gibi başımı sokacak ev alsam benım ıcın yeter sonra yine kazanır yine biriktirir yine alırım. 1.5m falan yeter herhalde illa istanbuldan alacaz diye bir şey yok ki. Tekirdağı olur başka yer olur.
Burada esasen maaş ve gider konusuna değinmek istiyorum. Siz örnek veriyorum, 50 bin TL maaş alıyorsunuz; hiç gideriniz olmayacak diye bir şey yoktur. 30 bin gider olsa, 20 bin kalır. Kenara atıp 1 yıl sonra yatırımsız elinizde 240 bin TL olacaktır. Bunu iyi değerlendirirseniz, bileşik getirinin gücüyle yapabilirsiniz. Ytd.

O kadar uyguna bulamazsın bulabileceğin en uygun ve mantıklı ev 2.5m olur minimum.
Kendin yatırımı uzun süre yapman lazım ev almak için acele etmek yerine fırsat kollayıp yatırıma devam etmelisin yoksa her birikimin arttığında satın alma peşinde olursan perişan olursun.
Haklısınız.

Burada esasen maaş ve gider konusuna değinmek istiyorum. Siz örnek veriyorum, 50 bin TL maaş alıyorsunuz; hiç gideriniz olmayacak diye bir şey yoktur. 30 bin gider olsa, 20 bin kalır. Kenara atıp 1 yıl sonra yatırımsız elinizde 240 bin TL olacaktır. Bunu iyi değerlendirirseniz, bileşik getirinin gücüyle yapabilirsiniz. Ytd.
Aslında giderim olmuyor hocam. Aldığım maaş 85.000 TL. Bağkur, vergiler, benzin parasını çıkınca geriye 55.000 TL kalıyor. Evimizin kirası oldukça düşük eski kiracıyız 8.000 TL veriyoruz ( müstakil ve biraz yer altında kaldığı için kirası böyle anlaştık. ). Hadi düz hesap 50 kalıyor diyelim. Bunun 30 veya 40 K'sını biriktirmeyi düşünüyorum.

Kazandığım paranın derdinde değilim kendime harcama yapmayı sevmem o yüzden büyük miktarını hedefe uğlaşana kadar biriktireceğim.

Burada esasen maaş ve gider konusuna değinmek istiyorum. Siz örnek veriyorum, 50 bin TL maaş alıyorsunuz; hiç gideriniz olmayacak diye bir şey yoktur. 30 bin gider olsa, 20 bin kalır. Kenara atıp 1 yıl sonra yatırımsız elinizde 240 bin TL olacaktır. Bunu iyi değerlendirirseniz, birleşik getirinin gücüyle yapabilirsiniz. Ytd.

Arkadaş aile evinde o kadar gideri olmaz yeterince kafaya takmışsa daha yüksek meblağ ayırır ve ayrılan meblağ yatırım olacağı için dediğiniz gibi 240 binden daha yüksek bir tutar olacak elinde yılın sonunda.
Bence 2 sene biriktirebileceği doğru yatırım krediyle ev almasına olanak sağlar.

Hatta ailesinin desteği veya çabası daha iç açıcıysa bu süre kısalır çünkü çekebileceği kredi artar.

Haklısınız.

Aslında giderim olmuyor hocam. Aldığım maaş 85.000 TL. Bağkur, vergiler, benzin parasını çıkınca geriye 55.000 TL kalıyor. Evimizin kirası oldukça düşük eski kiracıyız 8.000 TL veriyoruz ( müstakil ve biraz yer altında kaldığı için kirası böyle anlaştık. ). Hadi düz hesap 50 kalıyor diyelim. Bunun 30 veya 40 K'sını biriktirmeyi düşünüyorum.
Yatırım için çok iyi bir meblağ ama tutup da diğer aylar o paradan harcama yaparsanız bir anlamı kalmaz. Ben sizin yerinizde olayım, bu konuda danışmana danışırım.

Haklısınız.

Aslında giderim olmuyor hocam. Aldığım maaş 85.000 TL. Bağ-Kur, vergiler, benzin parasını çıkınca geriye 55.000 TL kalıyor. Evimizin kirası oldukça düşük eski kiracıyız 8.000 TL veriyoruz ( müstakil ve biraz yer altında kaldığı için kirası böyle anlaştık. ). Hadi düz hesap 50 kalıyor diyelim. Bunun 30 veya 40 K'sını biriktirmeyi düşünüyorum.

Tamamen varsayım hesap yapıyorum.
40l biriktirsen 480 bin TL 2 senede 960 bin yapıyor.

Altın kadar basit bir yatırımla enflasyona yenilmediğini düşünürsek tahmini 1.4m kadar bir para olarak elinde bulunabilir o zamanın ev fiyatı da arttı desen 2 milyon kredi çeksen yine alırsın.

Yatırım için çok iyi bir meblağ ama tutup da diğer aylar o paradan harcama yaparsanız bir anlamı kalmaz. Ben sizin yerinizde olayım, bu konuda danışmana danışırım.
O paraya bir daha dokunmayacağım hocam hatta altın alıp evde tutmayı bile düşünüyorum. Kenarda para olarak durunca insanın harcayası geliyor ister istemez.

O paraya bir daha dokunmayacağım hocam hatta altın alıp evde tutmayı bile düşünüyorum. Kenarda para olarak durunca insanın harcayası geliyor ister istemez.

15 bin aile evinde yaşayan bir çocuk için gayet iyi bir tutar. Ben asgari ücrete çalışıyorum 10 bin harcasam bana yetiyor rahatça.

15 bin aile evinde yaşayan bir çocuk için gayet iyi bir tutar. Ben asgari ücrete çalışıyorum 10 bin harcasam bana yetiyor rahatça.
Aynı şekil hocam. Hazır kira ücretimiz de az iken bence tam yatırım yapmalık bir işte çalışıyorum. Evde tek çalışan da benim zaten o biraz üzücü ama yapacak bir şey yok.