Uzun zamandır burada oturuyorum. Ev sahibi yurtdışında. Bazen zam yapmıyor bazen çok düşük oranda tutuyor zammı. Ayrıca dışarıda değilim. Hastaneden tut sağlık ocağı, kaymakamlık ivir zıvır hepsi evime en fazla 15 dakika mesafede. Üstelik evin konumu dağa bakıyor havası çok temiz. Son olarak, ev sahibi tanıdık değil hatta toplasan 2-3 defa görmüşümdür.
Manisa'da balkon dağa bakıyorsa bence dış tarafta eğer dışta değilim diyorsan hala ya sen Göktaşlı tarafındasın ya da Ege tarafında. Bu mahalleler yakın zira valiliğe.

Ev komple dağa yakın diyorsan Alaybey'dir.

Uzun zamandır burada oturuyorum. Ev sahibi yurtdışında. Bazen zam yapmıyor bazen çok düşük oranda tutuyor zammı. Ayrıca dışarıda değilim. Hastaneden tut sağlık ocağı, kaymakamlık ivir zıvır hepsi evime en fazla 15 dakika mesafede. Üstelik evin konumu dağa bakıyor havası çok temiz. Son olarak, ev sahibi tanıdık değil hatta toplasan 2-3 defa görmüşümdür.
Manisa'da dışarıda bile olsan her yer 15 dakika mesafe ile araba ile bu arada şahzadeler tarafındaysan ama yine de yürüyüş için iddialı olabilir.

Manisa'da balkon dağa bakıyorsa bence dış tarafta eğer dışta değilim diyorsan hala ya sen Göktaşlı tarafındasın ya da Ege tarafında. Bu mahalleler yakın zira valiliğe.

Ev komple dağa yakın diyorsan Alaybey'dir.
Egeli değilim. Ailevi ve bazı sebeplerden geldim. Ege bölgesinin şehir planlamasını bilmiyorum, doğrudur. Salihli'de oturuyorum. Oturduğum yerin planlama tarzı genel olarak böyle yani çoğu ev dağlara dönük veya balkonları geniş açılı. Ucuza oturduğumu biliyorum zaten. Ama ev doğalgazlı ve yeni değil. Parkeleri vesaire eski mesela. Ama konumuna, havasına ve sunduğu olanaklara (otopark sıkıntısı yok mesela, park yeri fazla burada) göre iyiye oturuyorum. Bu yıl son zaten, İstanbul'a taşınacağım.
her yer 15 dakika mesafe ile araba ile bu arada şahzadeler tarafındaysan ama yine de yürüyüş için iddialı olabilir.
Yürüyüş ile 15 dakika hocam. Tüm işlerimi anında halledebiliyorum. Hemen ileride PTT, SGK, Kaymakamlık ve Ticari yerler var. Arkamda Adliye binası ve polis karakolu falan var. Devlet Hastanesi 15 dakika tam. Ticari Binalar (Market vesaire) evin neredeyse dibinde 5 dakika bile değil yürüme mesafesi olarak. Ben memnunum şahsen. He, tabi Salihli gibi bir yerde öyle aşırı uçuk bir kira beklemiyorum. KenTower gibi binalar bile 15-20,000 falan.

@Ömer Sait YAĞCIOĞLU, fiyat bayağı uygun değil mi?
Fiyat uygun kalıyor dediğin gibi ama babam sözleşmede tüfe oranı filan mı yaptı bilmiyom önceki kira 3200'dü çok yükseltemiyoruz. Şu an dava etse kiracı kazanır mesela. Yasalar kiracı korumak amaçlı olunca böyle oluyor.

@53omersait53, orta yolu yok ve dediğiniz gibi yasalar kiracıyı koruyor. Rize'deki ev kiraları yüksekti diye hatırlıyorum da onun için fiyatı uygunmuş dedim.

Oturduğumuz şehrin en nezih, en iyi semtinde kiraya verdiğimiz ev var. Ev dubleks, içi komple yapılı. 7 yıldır kiracı içinde. Kendisini çıkartamıyoruz. Evin aylık kira değeri 50.000 civarında. Ama kendisi 1.000 lira gibi bir para verip oturuyor. Onu da vermediği oluyor. Aidat öderken bile sorun yaratıyormuş, yöneticiden duyduk. Apartmanın ortak kullanım alanında bulunan prizlere motosikletini takıp şarj ederken komşular bile görmüş. Hatta en son duyduğumuza göre binanın bodrum katına inip elektrik panosuyla oynuyormuşdaha az fatura gelsin diye. Bunların doğru olup olmadığını araştırıyoruz. Yani kısacası diyeceğim şu; Evinizi kiraya verirken iki kere düşünün. Önceden iyi diye tanıdığınız birisi bambaşka biri olabilir. Dikkatli olun. Kiracının durumu çok iyi bu arada. Oturduğu evin az ilerisinde yeni inşaatı bitmiş evi var. Bilmem verdiği kiranın kaç katına kiraya veriyormuş. Dükkanı var mış, yazlığı bile var mış yanlış hatırlamıyorsam. Ama elini kolunu sallaya sallaya oturuyorsa kendi üzerine olan mülkleri kızının üstüne vs. yapmıştır diye düşünüyorum.

Oturduğumuz şehrin en nezih, en iyi semtinde kiraya verdiğimiz ev var. Ev dubleks, içi komple yapılı. 7 yıldır kiracı içinde. Kendisini çıkartamıyoruz. Evin aylık kira değeri 50.000 civarında. Ama kendisi 1.000 lira gibi bir para verip oturuyor. Onu da vermediği oluyor. Aidat öderken bile sorun yaratıyormuş, yöneticiden duyduk. Apartmanın ortak kullanım alanında bulunan prizlere motosikletini takıp şarj ederken komşular bile görmüş. Hatta en son duyduğumuza göre binanın bodrum katına inip elektrik panosuyla oynuyormuşdaha az fatura gelsin diye. Bunların doğru olup olmadığını araştırıyoruz. Yani kısacası diyeceğim şu; Evinizi kiraya verirken iki kere düşünün. Önceden iyi diye tanıdığınız birisi bambaşka biri olabilir. Dikkatli olun.

₺1.000 nasıl veriyor abi? Evi geçen sene ₺100'ye falan mı verdiniz?

₺1.000 nasıl veriyor abi? Evi geçen sene ₺100'ye falan mı verdiniz?
İlk kiraya verdiğimiz zamanlarda 1000 lira çok iyi paraydı. O zamanlarda kendi evimizin mobilyalarını değiştirebiliyorduk, klimalarını yenilemiştik, abimin eğitim ücretlerini ödemiştik. Beni de İngilizce kursuna gönderiyorlardı. Pandemi sonrası enflasyon artınca kendisiyle de anlaşamamız o zamanlarda oldu. Eğer fiyat artışı kabul etmiyorsanız evden çıkın dedik. Çıkartabiliyorsanız çıkartın hadi dedi. Çıkartmak için hukuki yollara başvurduk. Kira zammı yapamadık yani kendisi kabul etmedi.

İlk kiraya verdiğimiz zamanlarda 1000 lira çok iyi paraydı. O zamanlarda kendi evimizin mobilyalarını değiştirebiliyorduk, klimalarını yenilemiştik, abimin eğitim ücretlerini ödemiştik. Beni de İngilizce kursuna gönderiyorlardı. Pandemi sonrası enflasyon artınca kendisiyle de anlaşamamız o zamanlarda oldu. Eğer fiyat artışı kabul etmiyorsanız evden çıkın dedik. Çıkartabiliyorsanız çıkartın hadi dedi. Çıkartmak için hukuki yollara başvurduk. Kira zammı yapamadık yani kendisi kabul etmedi.

Bence 2. bir avukata danışın bu olayın bu kadar uzaması normal değil. Taş çatlasın 2 yıl sürecek bir şey.

Yıllık %65 zam hakkı yok muydu? Ayrıca 5 yıl sonrası kira tespit davası açabilirsiniz. Bilir kişi çevredeki kira fiyatlarına göre makul fiyatı belirler.