Çözüldü Evangelion izleme sırası nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Koneko Toujou

Üstün
Yer
Cehennemin dibi
Stokladığım animelere bir yenisini eklemeyi düşünüyorum bunu da evangelion olarak kararlaştırdım. Bu serinin izleme sırası biraz karışıktı sanırım. Hikaye akışını tam olarak birbirine bağlayan izleme sırası nedir?

Çözüm
  1. Neon Genesis Evangelion (Bölümler 1-26)
    • Tüm serinin temelini atan orijinal anime dizisi.
  2. Evangelion: Death(true)²
    • Seriyi özetleyen bir derleme filmi; ancak önemli yeni içerikler sunmadığı için genellikle isteğe bağlı olarak değerlendiriliyor.
  3. The End of Evangelion
    • Film, serinin alternatif bir sonunu sunarak hikayeye kapanış sağlıyor ve daha kesin bir sonuç veriryor.
  4. Evangelion Yeniden Yapım (Filmler)
    • Orijinal hikayeyi yeniden anlatan ve genişleten dörtlemeler:
    • Evangelion: 1.11 You Are (Not) Alone (2007)
    • Evangelion: 2.22 You Can (Not) Advance (2009)
    • Evangelion: 3.33 You Can (Not) Redo (2012)
    • Evangelion: 3.0+1.01 Thrice Upon a Time (2021)
  1. Neon Genesis Evangelion (Bölümler 1-26)
    • Tüm serinin temelini atan orijinal anime dizisi.
  2. Evangelion: Death(true)²
    • Seriyi özetleyen bir derleme filmi; ancak önemli yeni içerikler sunmadığı için genellikle isteğe bağlı olarak değerlendiriliyor.
  3. The End of Evangelion
    • Film, serinin alternatif bir sonunu sunarak hikayeye kapanış sağlıyor ve daha kesin bir sonuç veriryor.
  4. Evangelion Yeniden Yapım (Filmler)
    • Orijinal hikayeyi yeniden anlatan ve genişleten dörtlemeler:
    • Evangelion: 1.11 You Are (Not) Alone (2007)
    • Evangelion: 2.22 You Can (Not) Advance (2009)
    • Evangelion: 3.33 You Can (Not) Redo (2012)
    • Evangelion: 3.0+1.01 Thrice Upon a Time (2021)

Çözüm
İzleme sırası şu şekilde. Movie 1'den sonra yani Evangelion 1.0 dan sonra hikaye değişiyor. Eğer orjinali atlamak istiyorsanız ki atlamayın buradan izleyebilirsiniz.

Movie 1'den sonra başka bir animeymiş gibi izlemeniz daha faydalı olur.

Shinseiki Evangelion
Shinseiki Evangelion Movie: Shi to Shinsei (Birkaç ek sahne var onun dışında izlemezeniz çok bir şey kaybetmezsin.)
Shinseiki Evangelion Movie: Air/Magokoro wo, Kimi ni

Evangelion Movie 1: Jo
Evangelion Movie 2: Ha
Evangelion Movie 3: Q
Shin Evangelion Movie:||
Evangelion: 3.0 (-46h)

Bunlar dışında kalan ONA ve Movie var fakat hikayeye direkt katkı yapmıyorlar:
Petit Eva: Evangelion@School
Evangelion Shito, Hakata Shuurai
Nihon Animator Mihonichi - Bu animenin 12. bölümü de direkt bağlantılı değil fakat evangelion ile ilgili bakabilirsin. (diğer bölümleri evangelion'la ilgili değil)

Son düzenleme:
İlk fimin izlenmesi gerektiği kanaatindeyim, animasyonları o yılda yapılan bir filme göre bayağı iyi.

Death & Rebirth filminden bahsediyordum.
Death & Rebirth ile de organizyon ve karakter hikayelerini anlatıyorlardı diye anımsıyorum.
Sonrasınsa alternatif final için The End Of Evangelion izlenebilir.
Death & Rebirth ilk izlenirse çok şey kaybeder. Sonuçta asıl anime 26 bölüm, movie ise sadece 1 saat. Death and rebirth'ün ilk izlendiğinde ve end of evangelion izlemiş olsaydım her şeyi kaçırdığımı düşünürdüm.

Ayrıca death movie directors cut'larla beraber anlamını kaybettiğini okumuştum. Rebirth ise zaten EoE(end of evangelion)'nin ilk kısmını içeriyordu. Bu durumda Shi to shinsei'yi izlemek için ana seri olan Shinseiki Evangelion ve Shinseiki Evangelion Movie: Air/Magokoro wo, Kimi ni'yi izledikten sonra izlemek her türlü daha iyi olur. Fazladan Evangelion izlemek kimseye bir şey kaybettirmez.

Tabii belki de ben bir şeyi gözden kaçırıyorumdur. Öyleyse yazarsınız.

"İlk filmin izlenmesi" derken ilk kelimesi yanlış anlaşılmaya sebep olmuş, ben sayı olarak söylerken "en önce siz izlenmesi gereken film" şeklinde anlamışsınız yanlışım yoksa.

24-25 bölümlük TV serisinden sonra filmleri izlemek en doğrusu olur.
Diziden sonra End Of Evangelion, ardından karakter bağları ve organizasyonlar için Death&Rebirth izlenebilir.

İlk, filmin izlenmesi gerektiği kanaatindeyim.
İlk filmin izlenmesi gerektiği kanaatindeyim.
Benim hatam. Tamamen yanlış okumuşum. Telefondan bakmıştım eve gelince bilgisayardan yazdım gözümden kaçmış. Sevgiler.

Ne demek hocam, estağfurullah, Türkçe biraz yanlış anlaşılmaya müsait bir dil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…