HOMELANDER

Yetkin
Her yerde farklı olan Baki izleme sırasının en güncel ve doğru olduğunu düşündüğüm izleme sırası. Baki gibi bir serinin çıkış yıllarına göre izlenmemesi gerektiğini düşünüyorum, o nedenle kronolojik olarak izleyeceğiz. İyi seyirler.

1.) Baki the Grappler 1. sezon 1-16 bölümler.

2.) Grappler Baki: The Ultimate Fighter (Nihai Dövüşçü - 45 dk) 17-24 bölümleri arasında karşılaşacağı rakiplerini tanımamız için sezon arasında izliyoruz.

3.) Baki the Grappler 1. sezon - 17-24 bölümler.

4.) Baki the Grappler 2. sezon Saidai Tournament-Hen (Saidai Turnuvasının Öyküsü - 24 bölüm)
Bunda açık konuşayım biraz sıkılmıştım ama arka arkaya bayağı bir Baki bölümü izlediğimden de kaynaklı olabilir siz gene de izleyin bence çünkü Netflix'te ki Baki animesinden karakterleri içeriyor tanımanızda fayda var.

5.) Baki 1. sezon (13 bölüm) - Netflix.

6.) Baki 2. sezon (13 bölüm) - Netflix.

7.) Baki: Most Evil Death Row Convicts (Dünyanın En Tehlikeli Mahkûmları - 15 dk)
Bunu daha erken çıkmasına rağmen Netflix'te ki Baki'den sonra izliyoruz çünkü ona ait spoilerlar içeriyor.

8.) Dai Raitaisai-Hen (Büyük Raitaisai Turnuvasının Öyküsü - Netflix - 13 bölüm)

9.) Baki Hanma 1. sezon (12 bölüm) - Netflix.

10.) Baki Hanma 2. sezon (27 bölüm) - Netflix.

11.) Baki Hanma vs Kengan Ashura Netflix filmi (1 saat)
Bunu illa izlemek istiyorsanız Baki'nin rakibini tanımanız açısından Kengan Ashura animesini de izlemeniz lazım. O da Netflix'te 2 sezon 52 bölüm. Onu da öneririm bayağı sağlam bir dövüş animesidir.

1000102826.webp

Neden mi? Neden?
Bu çok garip bir soru. "Nedeni nedir?" diye sormak bile tuhaf. Çünkü ortada bilimdışı, son derece saçma bir güç mantığı var. Gördüğüm en mantıksız şeylerden biri: Adamın bacağı, kolu, karnı, gövdesi, omuzları, parmakları kopuyor; geriye sadece kafasıyla boynu kalıyor ama hâlâ hayatta kalıyor.

Serinin kendisi ergenlere, hatta daha küçük yaştaki izleyicilere hitap ediyor. Böyle bir yapım özellikle kadınlara hiç hitap etmez. Sadece ergen bir erkek izleyip keyif alabilir. Ne doğru düzgün bir konusu var, ne de bir hikayesi. Tamamen saçma sapan dövüş sahnelerinden oluşuyor. Dövüşlerin bir mantığı ya da gerçekçiliği yok. Her şey baştan sona absürt. 10 yaşındaki bir çocuğun hayal gücüyle yazılmış ütopik sahnelere benziyor.

Yani uzun uzadıya neden açıklamama gerek yok. Bir adamdan nasıl bir hükümet korkabilir? Yüzlerce asker, silah, tank bir adamın kaslarını alt edemiyor. Böyle bir mantık olabilir mi? Ki seride bilim kurgu unsurları da yok; olsa, neyse diyeceğim.

Dediğim gibi, A'dan Z'ye kadar her yönüyle saçma bir seri. Gerçek, olgun bir insanın aklıyla yazılmış hiçbir tarafı yok. Yazar sadece bir şeyler karalamış ve bunu da saçma bir şekilde Netflix'e yapım olarak sunmuş. Bu yüzden benim ayrıca bir nedene ihtiyacım yok.

Neden mi? Neden?
Bu çok garip bir soru. "nedeni nedir?" diye sormak bile tuhaf. Çünkü ortada bilimdışı, son derece saçma bir güç mantığı var. Gördüğüm en mantıksız şeylerden biri: Adamın bacağı, kolu, karnı, gövdesi, omuzları, parmakları kopuyor; geriye sadece kafasıyla boynu kalıyor ama hâlâ hayatta kalıyor.

Serinin kendisi ergenlere, hatta daha küçük yaştaki izleyicilere hitap ediyor. Böyle bir yapım özellikle kadınlara hiç hitap etmez. Sadece ergen bir erkek izleyip keyif alabilir. Ne doğru düzgün bir konusu var, ne de bir hikayesi. Tamamen saçma sapan dövüş sahnelerinden oluşuyor. Dövüşlerin bir mantığı ya da gerçekçiliği yok. Her şey baştan sona absürt. 10 yaşındaki bir çocuğun hayal gücüyle yazılmış ütopik sahnelere benziyor.

Yani uzun uzadıya neden açıklamama gerek yok. Bir adamdan nasıl bir hükumet korkabilir? Yüzlerce asker, silah, tank bir adamın kaslarını alt edemiyor. Böyle bir mantık olabilir mi? Ki seride bilim kurgu unsurları da yok; olsa, neyse diyeceğim.

Dediğim gibi, A'dan Z'ye kadar her yönüyle saçma bir seri. Gerçek, olgun bir insanın aklıyla yazılmış hiçbir tarafı yok. Yazar sadece bir şeyler karalamış ve bunu da saçma bir şekilde Netflix'e yapım olarak sunmuş. Bu yüzden benim ayrıca bir nedene ihtiyacım yok.

Anime, bir anlatım biçimi olarak yaratıcılığa tamamen açıktır. Gerçekçilik yerine duygusal etki, sembolizm, atmosfer veya hayal gücünü ön planda tutar. Bu, onu diğer anlatı türlerinden ayıran en önemli şeylerden biridir. Ve senin seriyi kötülemek için sunduğun en büyük argümanın gerçekçi olmaması. Ve bunu uzun uzadıya yazmanda seni haklı çıkartmıyor. İzleyen kitleyi aşağılamana değinmiyorum bile. Gerçekçi yapımlar aramanı anlayışla karşılıyorum ama yanlış türlerde gezindiğini düşünüyorum. Çok merak ediyorum sen başka hangi animeleri izledin acaba gerçekçi olan?

Anime, bir anlatım biçimi olarak yaratıcılığa tamamen açıktır. Gerçekçilik yerine duygusal etki, sembolizm, atmosfer veya hayal gücünü ön planda tutar. Bu, onu diğer anlatı türlerinden ayıran en önemli şeylerden biridir. Ve senin seriyi kötülemek için sunduğun en büyük argümanın gerçekçi olmaması. Ve bunu uzun uzadıya yazmanda seni haklı çıkartmıyor. İzleyen kitleyi aşağılamana değinmiyorum bile. Gerçekçi yapımlar aramanı anlayışla karşılıyorum ama yanlış türlerde gezindiğini düşünüyorum. Çok merak ediyorum sen başka hangi animeleri izledin acaba gerçekçi olan?
Tamam.

Her yerde farklı olan Baki izleme sırasının en güncel ve doğru olduğunu düşündüğüm izleme sırası. Baki gibi bir serinin çıkış yıllarına göre izlenmemesi gerektiğini düşünüyorum, o nedenle kronolojik olarak izleyeceğiz. İyi seyirler.

1.) Baki the Grappler 1. sezon 1-16 bölümler.

2.) Grappler Baki: The Ultimate Fighter (Nihai Dövüşçü - 45 dk) 17-24 bölümleri arasında karşılaşacağı rakiplerini tanımamız için sezon arasında izliyoruz.

3.) Baki the Grappler 1. sezon - 17-24 bölümler.

4.) Baki the Grappler 2. sezon Saidai Tournament-Hen (Saidai Turnuvasının Öyküsü - 24 bölüm)
Bunda açık konuşayım biraz sıkılmıştım ama arka arkaya bayağı bir Baki bölümü izlediğimden de kaynaklı olabilir siz gene de izleyin bence çünkü Netflix'te ki Baki animesinden karakterleri içeriyor tanımanızda fayda var.

5.) Baki 1. sezon (13 bölüm) - Netflix.

6.) Baki 2. sezon (13 bölüm) - Netflix.

7.) Baki: Most Evil Death Row Convicts (Dünyanın En Tehlikeli Mahkûmları - 15 dk)
Bunu daha erken çıkmasına rağmen Netflix'te ki Baki'den sonra izliyoruz çünkü ona ait spoilerlar içeriyor.

8.) Dai Raitaisai-Hen (Büyük Raitaisai Turnuvasının Öyküsü - Netflix - 13 bölüm)

9.) Baki Hanma 1. sezon (12 bölüm) - Netflix.

10.) Baki Hanma 2. sezon (27 bölüm) - Netflix.

11.) Baki Hanma vs Kengan Ashura Netflix filmi (1 saat)
Bunu illa izlemek istiyorsanız Baki'nin rakibini tanımanız açısından Kengan Ashura animesini de izlemeniz lazım. O da Netflix'te 2 sezon 52 bölüm. Onu da öneririm bayağı sağlam bir dövüş animesidir.

Eki Görüntüle 150503

Hocam liste çok iyi olmuş ama iki sorum var müsaitseniz.

Kengan Ashura animesinin tek yapımı var değil mi?

Bir de listede tüm baki bölümleri var mı?

Hocam liste çok iyi olmuş ama iki sorum var müsaitseniz.

Kengan Ashura animesinin tek yapımı var değil mi?

Bir de listede tüm baki bölümleri var mı?
Kengan Ashura'nın bir dizisi var 2 sezon toplam 3 bölümden oluşuyor. Bir de gördüğüm kadarıyla Kengan Ashura vs. Metsudo's Fang adında ova filmi mevcut. Bunu araştırırsınız net bir şey bulamadım. 2. soruya gelecek olursak bütün Baki ile alakalı dizi filmler yaptığım listede mevcut.

Şu tarz sahnelerden sonra gerçekten izlenir mi emin değilim:

Şaka bir yana seri ciddi bir şey anlatmak değil de, sadece rastgele olayları birleştirip oluşturulmuş ve geri kalan boşluklar yazarın zihniyle birleştirilerek anlatılmış gibi. Uzunca yapılmış Brainrot animesi desem yeridir belki de.

Şu tarz sahnelerden sonra gerçekten izlenir mi emin değilim:

Şaka bir yana seri ciddi bir şey anlatmak değil de, sadece rastgele olayları birleştirip oluşturulmuş ve geri kalan boşluklar yazarın zihniyle birleştirilerek anlatılmış gibi. Uzunca yapılmış brainrot animesi desem yeridir belki de.

Bu sahneye henüz gelmedim ama karakter çeşitliliği çok fazla olduğu için bu sahne çok da garip değil bence. Hikaye sarıyor ama sezonlar biraz tekrar ediyor demek yanlış olmaz.