Evde kedi nasıl bakılır?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Astro.PR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 241
  • Etiketler Etiketler
    kedi nasıl

Astro.PR

Gelişen
Merhaba, ilk defa kedi sahiplenmeye karar verdim. Babamın arkadaşı ücretsiz olarak cins bir kedi verecek. Yıllar önce kuş ve balık beslemiştim ancak kedi bakımı konusunda hiçbir fikrim yok. Kedi için neler almalıyım, aşılarını nasıl takip edebilirim ve kedi kumuna nasıl alıştırabilirim, bilmiyorum. Bu konudaki önerilerinizi bekliyorum.

Mama kabı ve su kabını farklı alın, bitişik kaplardan olmasın ve plastik kap kullanmayın. Çeşme suyu da kullanmayın, tatlı su olsun. Bu işin olayı short hair mı long hair mı? Malt şart oluyor. Long hairlarda Himalaya tipi kedim var. Benim de aşıları veteriner sisteminde beni arıyor, aşı vakti geldi vesaire diye. Mama konusunda cins kediler çok ayırt edici oluyor. Bizimki ödül mamaları dahil sadece N&D ve Puroplan tüketiyor. Kısırlaştırma için acele etmeyin, düşünüyorsanız ve tonla oyuncak almayın. Küçükken eğer çok seçeneğe alışırsa, büyüdükçe oyuncaklar dikkatini çekmiyor. Hayvan tabiri caizse sığırlaşıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, kedi sahiplenme öncelikle insanın ruh sağlığına çok iyi gelen bir şey güzel karar vermişsiniz. Öncelikle kedinin kullanacağı malzemelerin kalitesinde cimrilik yapılmamalı, yedikleri mama kabının şeklinden, malzeme kalitesinden vs. egzama olabilir çeneleri. Bu yüzden öncelikle malzemeden kısmıyoruz. Kediler yapıları gereği köpeklerden daha kolay bakılabilen hayvanlar ama insanlar bu durumu mamasını suyunu koyup, kumunu temizleyip sorumluluklarının bittiğini düşünüyor, bu çok yanlış. Kediler sanılanın aksine psikolojileri çok kolay bozulabilen hayvanlar. Onlarla 2 gün ilgilenmezseniz, şaka yapmıyorum, despresyona girebiliyorlar. Çok da uzatmadan maddeler halinde yapmanız gerekenleri sıralayacağım.

• Ona kaliteli malzemelerden üretilmiş mama kabı ve su kabı alın. Alacağınız kap derin olmalı, çenesi mama ile temas ettiği zaman çenesini yalayamadığı için egzama olur.

•Mutlaka her gün kumu temizlenmeli, sizin için 2 günde bir temizlemek problem olmayabilir ama temizlenmemiş bir kumun içine girip orayı eşelemek vs. kediyi olumsuz anlamda etkiler.

•Kediye istisnalar hariç çok pahalı oyuncaklar almanıza gerek yok. Ben yaptım zamanında, kedilerimin en çok sevdiği oyuncaklar eşofmanımın kopardığım ipi şu anda.

•Aşılarını, parazit ilaçlarını asla ihmal etmemelisiniz. "evden çıktığımı mı var?" gibi bir argüman maalesef çalışmıyor. Maksimum 3 ayda bir parazitlerini, yılda bir karma aşısını ihmal etmemelisiniz.

•Onunla ilgilenmelisiniz, sizin dünyanızın sadece bir parçası o. Ancak onun tüm dünyası siz olacaksınız. Yanınıza şımarmaya geldiğinde onu geri çevirmeyin.

•5 tas mama 5 tas su, 2 kum kabı koyup kediyi 1 hafta yalnız bırakabilirsiniz, ölmez. Ama bunu sırf yapabiliyorsunuz diye yapmayın, kedimi bırakmak zorunda kaldığım için bağırsaklarında enfeksiyon oldu depresyon kaynaklı, uzun bir ilaç tedavisi gerekti. Mümkünse birinin bakmasını sağlayın uzun yalnız bırakmak yerine.

•Kediniz yapısı gereği sırtını vs gibi yerleri temizleyemeyecek. Mutlaka her gün 1-2 dakika tarayın ve ölü tüyleri toparlayın. Kedinin terapisidir taranmak.

•Malt vs. gibi takviyeleri kesinlikle eksik etmeyin. Midesinde biriken tüyleri atabilmesini kolaylaştırır. Başka amaçlı maltlarda elbet var.

•Baktığınız şey en kolay bakılabilen ev hayvanı ancak bu mantıkla eziyet gibi bir hayat yaşatılan çok kedi gördüm. Bir çocuğa nasıl bakıyorsanız, bir çocuğa nasıl ilgi göstermeniz gerekiyorsa, bir çocuğun sağlığını ihtiyaçlarını nasıl ihmal etmiyorsanız kedinin de aynı şekilde olmalı. Tekrardan kolaylıklar dilerim.

Kedinizin huyunu anlamanız lazım. Benim kedim yavruyken tuvaleti geldiğinde aşırı saflaşıyordu, köşelere çekiliyordu. O anda alıp kumuna götürüyordum. Kesinlikle evin içine yapmaya alışmasın yoksa aşırı zorlaşır işiniz. Mamalar için azar azar alın her türden hepsini deneyip seçsin mamasını. Oyun oynarken el hareketleri yapmayın. İlerleyen vakitlerde kendini sevdirmiyor direkt saldırıyor ele. Sevginizi mutlaka gösterin yalnız olmadığını anlasın, size güvensin. Aşılar için karne veriliyor zaten diğer aşıyı şu tarihte alın gibi. Bazı klinikler tarih geldiği zaman arayabiliyor ama. Eğer yolculuk yapan biriyseniz yavruyken arabada serbest bırakın. Yoksa kabındayken ciddi anlamda aşırı korkmaya başlıyorlar.

Zaten kısa sürede evin doğal bir parçası olacak. Sen sadece kaliteli mamayı eksik etme, bakımını aksatma, biraz da oyunla ilgini ver gerisini aks halleder. Kedi beslemek gerçekten çok güzel bir deneyim.

Kedini kuma alıştırabilmen için sadece ona örnek göstermen yeterli. Yani onun dikkatini kuma çekmelisin. Kedilerin idrarını gömme hareketi yapabilirsin. Aşıları için zaten ilk aşını yaptırdığında veterinere telefon numaranı verdiğinde o sana düzenli olarak mesaj atar. Ne alman konusunda ise basit küçük yumuşak renkli bir oynaması için top alabilirsin, cins kediler genellikle aşırı oyunculuktansa sakin kalmayı, uyumayı tercih ederler. Kedinin yatması için bir kedi yatağı vb. Almana gerek yok. Onlar sandalyede, koltukta evin her yerinde benimsediği yerlere oturup uyurlar. Bunun yanında en önemliside senin kediye verdiğin ilgi ve sevgi. Hafif hafif başını okşamak bile onun sana olan güvenini, sevgisini arttırır. Ona oyun öğretin ve oynayın. Sen ona ne kadar ilgi ve sevgi gösterirsen o da aynısını sana yansıtacaktır. Ve kedinizi seveyim derken çok sıkmayın. Kedinizi olumsuz etkiler. Bu arada 3 kedi sahibiyken yazıyorum bunları.

Zaten kısa sürede evin doğal bir parçası olacak. Sen sadece kaliteli mamayı eksik etme, bakımını aksatma, biraz da oyunla ilgini ver gerisini aks halleder. Kedi beslemek gerçekten çok güzel bir deneyim.

Cevap veren herkese cok teşşekür.

1. ilk aylarda market mamaaı olsam sorun olur mu?

2. kediyi aldıktan sonra bıkma gibi bir durum yaşar mıyım?

3. kediyi nasıl tuvaletini yapması icin kuma alıştıtabilirim.

Bunlarada cevap verirseniz sevinirim.

Market maması kullanmak kesinlikle kaçınılması gereken uzun vadeli ve ciddi bir sağlık riskidir. Bu mamalar yüksek karbonhidrat ve düşük kaliteli hayvansal yan ürünler barındırarak organları erken yaşta yorar. Ve kedi sahiplenmek anlık bir heves olmamalı eğer beklentin yalnızca eğlence yönündeyse günlük tüy dökümü, zorunlu kum temizliği veya gece hareketliliği çok kısa sürede bıkkınlık yaratır.

Tuvalet alışkanlığı en kolayı çünkü genetik kodlara işlenmiş bir içgüdüdür. Kedinize kuma gitmeyi sıfırdan öğretmez, sadece onu doğru yönlendirirsiniz. Eve ilk geldiğinde, yemekten veya uykudan hemen sonra doğrudan kum kabına bırakıp ön patileriyle nazikçe kumu eşelemesini sağlamanız yeterlidir 1 güne alışır. Kum kabını evde ayakaltı olmayan, sessiz ve yerini asla değiştirmeyeceğiniz sabit bir noktaya konumlandırdığınızda, koku ve içgüdünün birleşimiyle sistemi genellikle ilk denemede kendi kendine çözecektir.

1. Alın ama azar azar alın denesin türleri. Fakat kısa vadede olsun bu durum.
2. Yaşamazsın evladın gibi görmeye başlarsın kediyi.
3. Kediler tuvaletleri geldiğinde hemen yapmaz. Garip davranışlar sergilerler. Mesela benim kedim yavruyken tuvaleti geldiğinde köşeye geçip bekliyordu. O an alıp kumuna götürüyordum ve orada yapıyordu. Böyle böyle alıştırabilirsiniz.

Market maması kullanmayın çok zarar veriyor yüksek proteinli mamalar yavru kedilerin böbreklerini bitiriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…