Evde sabun paketleme işi veren sabun firması dolandırıcı mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Şahin
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 48
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Beni şikayet etse benden kanunen dosya masrafı, avukat masrafı gibi şeyleri de alabilir mi?
Bence korkunçlu teletabi fotoğrafları iş görür. Telegram'da dolandırıcı Hindistan'lılar yazınca atıp üstüne bir de şöyle bir yazı bırakıyordum:

@Şahin, bu adamın başka işi gücü yok mu diyordun ya. Senin gibiler çok olduğu için köşeyi dönüyorlar işte. Başka işleri yok.

Güzel kardeşim, çalışıp emek verip karşılığında para kazanacağın hiçbir iş için kapora verilmez. İş hayatında işler böyle yürümez. Bu sadece bunun gibi işlerde değil, hiçbir işte böyle bir usul yok. En fazla bir ürün satın alacağın zaman duruma göre belki kapora istenir, o da internet alışverişlerinde olmaz mesela.

Bulunduğun bölgedeki en yakın adliyenin nöbetçi Cumhuriyet Başsavcılığına giderek şikayetçi olabilirsin. Telefon numarası yabancı uyruklu birine ait olsa da IBAN sahibi muhtemelen Türk vatandaşıdır. Savcı en kötü IBAN sahibini bulup ceza davası açacaktır. Sonuçta bu işler tek kişiyle yürütülmüyor, ufak da olsa bir ekip dahilinde yürütülüyor.

Avukatım ve bu şekilde sonuç aldığım dosyalarım var. O yüzden şikayet etmek istersen, bundan çekinmene gerek yok.

Bir daha da hiçbir "iş" için kapora gönderme. Efendi efendi takılın sanal ortamda.

Son düzenleme:
Geçmiş olsun. Suç duyurusunda bulunmak isterseniz WhatsApp yazışmalarının ekran görüntüsünü telefon numarası görünecek şekilde alın ve WhatsApp profilinin de ekran görüntüsünü alın. Size atılan belgeleri, iş ilanını ve gönderdiğiniz paranın banka dekontunu da diğer ekran görüntüleri ve belgelerle birlikte yazıcıdan çıkartıp savcılığa veya karakola gidebilirsiniz.

@Şişman Adam, avukat bey onda da IBAN sahibi ödüyor sanırım cezayı. Doğru mudur? Hiçbir şekilde bu adamlara ulaşılamıyor çünkü.

@Şişman Adam, avukat bey onda da IBAN sahibi ödüyor sanırım cezayı. Doğru mudur? Hiçbir şekilde bu adamlara ulaşılamıyor çünkü.
Ceza davalarında mağdura para ödenmesine yönelik karar çıkmaz. Ya ceza kararı çıkar ya da beraat kararı çıkar teknik olarak. Suçu işleyen kişi cezasında indirim alabilmek için yargılama aşamasında mağdurun zararını gidermek isteyebilir. Bu da mağdurun zararını tahsil etmek için izleyeceği bir yöntem.

Yoksa zararın tahsili için karşı tarafa yönelik bir alacak davası açılması lazım. 300-500 TL'lik bir alacak için de alacak davasıyla uğraşmayı tavsiye etmiyorum açıkçası. Bir kafede hiç gereği yokken kahve ve sandwich yediğinizi düşünüp sineye çekin.

@Şişman Adam, konu sahibi 4 bin TL ödeyecekti normalde. 4 bin TL'yi kurtardı en azından. En azından 4 bin TL'yi kurtardım deyip sineye çekmeli. Başka da yolu yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Adam zaten dolandırıcı. 450TL'ye artık güzel bir hayat dersi edinmiş oldunuz. Gaza gelip 3800 falan atayım deme de.

İfadeler: 143
@Şişman Adam, konu sahibi 4 bin TL ödeyecekti normalde. 4 bin TL'yi kurtardı en azından. En azından 4 bin TL'yi kurtardım deyip sineye çekmeli. Başka da yolu yok.
Bir alacak davası için elbette doğru bir yorum. Ancak savcılık şikayeti yapılabilir. Araştırmayı savcılık yapacak ve devamında ceza mahkemesi yapacak. Şikayetçi tarafın pek uğraşacağı bir senaryo olmayacak.

Alacak davasında uğraşırsın, delilleri sen sunar iddialarını ispat etmek zorunda kalırsın. Yani burda daha çok efor sarf edersin. O yüzden şikayetçi olmak pek uğraştırıcı değil. Ben tavsiye ederim açıkçası.

İfadeler: 143
Şu şekilde yüz binlerce dolandırıcı var ama nereye şikayet edersen et kimseye bir şey olmuyor. İnsanın çok zoruna gidiyor hocam.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…