Evde soğuk çay yapan var mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan XEfe.Bey
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 19
  • Görüntüleme Görüntüleme 599
  • Etiketler Etiketler
    çay var
Hocam teşekkür ederim bu çok güzel bir yöntem. Bunun bir videosu var mı acaba?

Nane-limon çayı dene çok aşırı iyi oluyor. Normal sıcak çay yapar gibi yap naneyi demle demlikte. Limon sık biraz. Sonra biraz suyla birlikte şişeye koy, şeker de at tabi. Dolaba koy soğusun. Sonra ilk koyduğun su yeterli değilse soğuk su koyarak biraz daha açarsın. Küçüklüğümden beri böyle evde yaparız. Geçen bi merak edip şu Cool Lime'dan almıştım, aynı bizim evde yaptığımız gibi tadı.

Bence neredeyse her şeyin en sağlıksızı en güzeli oluyor muratabigfnin de dediği gibi.

Meyve ismi + syrup olarak aratırsan neredeyse her meyve için kısa videolar bile var. Bayağı yaygın bir yöntem, çiğ olanları tadı daha güzel daha taze gibi.

Hocam bu şurubu hazırladıktan sonra tadının oturması için gün beklemek lazım bir de ne zamana kadar bozulmadan tüketmeliyiz?

Evet annem bunu biliyor hocam güzel tadı.

Bence neredeyse her şeyin en sağlıksızı en güzeli oluyor muratabigfnin de dediği gibi.
Hocam sağlıksız olmasından değil de tadları gir garip geliyor, sevmiyorum artık. Marka farketmez hepsinin bayıltıcı bir tadı var. Belki de bana öyle geliyordur.

Hocam bu şurubu hazırladıktan sonra tadının oturması için gün beklemek lazım bir de ne zamana kadar bozulmadan tüketmeliyiz?

Şekerli şeylerin dolapta durduğu zaman bayağı uzun ömrü var koruyucusuz olmasına rağmen, 2 haftada iyice tadı oturur sonra 1 ay rahat saklanabilir, birazcık limon tuzu atma şansın varsa daha da uzun dayanır ama zaten büyük ihtimalle 1 hafta geçmeden içip bitirirsin. Büyük bir şurup kavanozu yapacaksan tadını ekşi yapmayacak kadar limon tuzu at 3 ay saklarsın, meyvedeki vahşi maya (şarap yapımında kullanılan) diğer mantar ve bakterileri yaşatmıyor ve rahat çalışabileceği kadar su olmadığı için (aşırı şeker yoğunluğunda şarap mayası çalışamaz) şarap da yapamıyor. Bu yüzden şekerlenen şeylerin ömrü genelde uzundur koruyucu kullanmasak bile.

Sağ ol hocam teşekkür ederim dediğiniz yöntem benim baktığıma göre basit, kaynatma falan yok çok güzel. Sabah olsun bence yaparız annemin bu konularda becerisi var.

Hocalarım internette gördüğüm video'ya göre yaptık. Güzel oldu, işin olayı şekerde bitiyor. Şurup yöntemi değil, kaynatma ile yaptık. 2 litrelik sürahi doldu. Dışarda satılanlar sadece bozulmasın diye o kadar madde ekleniyor, şekeri ayarladığınız ve iyice soğuduğu zaman çok iyi tadı oluyor. Kesinlikle deneyin, eğer isteyen olursa videoyu atarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…