Aile ve sosyal bakanlığına şikayet edin. Bir baba oğluna böyle davranamaz. O baba baba değildir.
Ne yapsak boş. Boşuna uğraşmış oluruz.
Onlarda kapının önüne bir anda koyunca kolay doğrulamayacağını biliyorlar yani süründür mantığı biraz. Yarın ya da birkaç güne alırlar. Şaka bir yana cami imamlarına falan söylesen kalman konusunda anlayışlı olurlar.
Kış olsa içeride kalırdım da yaz ve hava sıcak. Bahçesinde de kalsam yeter aslında.

Ne yapsak boş. Boşuna uğraşmış oluruz.

Öyle bir şey yok. Anında kapıya gelirler hayırdır diye. Basit değil boşuna uğraşmazsın. Bu kadar rahat olmayın evden kovulucam diye. Para bitince napacaksınız? Dilencilik mi? Aile ve sosyal bakanlığı bu ülkede boşuna yardım etmiyor. Bir bildiğim bir şey var ki buraya yönlendirdim sizi. Böyle durumlarda elbet başvuracaksınız.

Bu arada sizde onları tehdit edin bende aile bakanlığına gidip şikayet ederim şiddet uyguladığınız için. Diye söyleyebilirsin.

Öyle bir şey yok. Anında kapıya gelirler hayırdır diye. Basit değil boşuna uğraşmazsın. Bu kadar rahat olmayın evden kovulucam diye. Para bitince napacaksınız? Dilencilik mi? Aile ve sosyal bakanlığı bu ülkede boşuna yardım etmiyor. Bir bildiğim bir şey var ki buraya yönlendirdim sizi. Böyle durumlarda elbet başvuracaksınız.

Bu sefer de evde devletin zoruyla kalmak cehennemde kalmak gibi bir şey olur. Öfke, nefrete dönüşürse o zaman sıkıntı.

Ne yapacak dostum ağzını yüzünü dağıtıp, dişlerini eline mi dökecek? İlk senendiyse sonraki seneye çalışırsın. Ben bunun kadar abartı bir durum görmedim hepsi abartıyor sonuç hiçbiri okumamış. Okumuş olanı böyle tepki vermiyor.

Zaten cahil insanlar başarısız gördüklerine aşağılık gözüyle bakıyor, okul okusan tıp okumadığın için eleştirirler iki yıllık sağlık kazananı mühendislik okuyandan üstün görürler bilmiyorlar ki hiç hayatlarında eğitim almamışlar ben çok yadırgamıyorum. Büyük şirketler nasıl para kazanıyor diye düşünüyoruz ya aslında eğitimsizler üzerinden kazanıyorlar kimisi 5Klık ürüne 50k veriyor kimisi patrona hakkını yediriyor ve normal karşılıyor kimisi el yazısı ile yazılan kağıda sözleşme gözü ile bakıp imza atıyor falan. Eğer ailenizde tahsili olmayanlar çoksa sözlerine kulak asmayın sabit, monoton basit bir hayatın içerisine sürüklemeye çalışmaktan başka bir şey yapmıyorlar.

Bu arada sizde onları tehdit edin bende aile bakanlığına gidip şikayet ederim şiddet uyguladığınız için. Diye söyleyebilirsin.

Benim bildiğim reşit bir bireye ailesinin bakması gibi bir zorunluluk yok. Yani şikayet etse bile maksimum bana saldırdı falan diyebilir babası " ben bu kişiyi evimde istemiyorum " dedikten sonra söz söylemenin pek anlamı kalmıyor çünkü kişi 18 yaşını doldurduktan sonra yetişkin sayılıyor.

Evet, yanlış okumadınız; evden kovuldum. Tavsiyeniz var mı? Cami avlusunda veya hastane bahçesinde kalmayı düşünüyorum.

İlk günlerini sağlıklı geçirmeye çalış o cami avlusuna git takıl biraz. Bilgisayarını da satacaksan eğer parayı elinde nakit olarak tutma üzerinin temiz kalmasına dikkat et en önemlisi de börtü böceklere karşı kendini koru. Ailenin seni çok uzun süre reddedeceğini düşünmüyorum ama öyle olursa da iş arama sürecin başlayacak ancak bu süre için bence kısa süreli bir geri dönüş süresi tanımlamalısın belki iki gün belki üç gün ondan sonra gidip iş kovalarsın o süre boyunca da ya imam seni bir yere yerleştirir ya da sen orada bir yerde kalırsın yaz ayları olduğu için iklimden yana bir sorunun olacağını düşünmüyorum.
Gece vakti ortalıklarda boş boş dolanma telefonunu şarj edebileceğin bir yer bul cami olmazsa başka yer olur onu bulunduğun bölgeye göre sen tespit edeceksin.
Ama bana ceza gibi geliyor çıkıp da seni çok rahat reddedebiliyorlarsa aile içerisinde bir sıkıntı var demektir burada da olay sana kalıyor ne yapacağını sen seçeceksin ben böyle bir durumda olsam iş aramaya başlarım aile evine geri dönmek istemem kalacak yer sorunu çözüldükten sonra ardı zaten geliyor muhafazakar ailelerde aynı evde çocukların ve ebeveynlerin kalması bana göre sakıncalı hep böyle oluyor. Kendi hayatını kurmaya çalışmak en mantıklısı çoğumuz bu süreçte aile evindeyiz ama biz de sorun yaşamıyor değiliz ben de eve gelmeyeceğimi söylemiştim sonra araya başkaları girmişti o şekilde eve gelmiştim. Eğer sıralaman da ön lisans bölümlerine falan yetiyorsa sakın ailenden çekinme yaz git iki senede kendine yeni düzen kurarsın okul bitmeden işini ayarlarsın o tür aileler ile aynı evde yaşanmıyor emin ol.

Son düzenleme:
Para ve biraz yemek için dönerci veya farklı bir yere çırak olarak girin. Gününüzü de orada geçirirsiniz.

Düzenli bir gelir elde etmeye başlarsanız ve biraz bütçeniz olursa ev kiralayabilirsiniz.