Bahsedilen durum fiber hat çektirmek, yani fiber ve kutusu olmayan bir eve fiber getirtmek. Ayrıca TurkNet ekipleri evinize gelip daireye kadar kutudan fiber kablosunu çekiyor, sanırım kurulum ücreti altında faturaya yansıtılıyor. 2023 yılında 3000 lira çok fazla.

Dediğim gibi ben fiber kabloyu getirttim ondan sonrasını elektrikçiye yaptırtmıştım düzgün kurulması için.

Bu adamlar kurdukları zaman direkten sallandırtıyorlardı bende işlerini böldüm ve elektrikçi çağırdım olay bu yani.

Böyle bir yere fiber çekmezler ancak metro internet alabilirsiniz o da çok yüksek rakamlara denk geliyor.
Superbox gibi çözümlere başvurmak daha az cep yakar.

Birkaç ay önce sorduğumda 35-45 bin TL arası bir şey demişlerdi, çok yüksek bir meblağ değil bence.

Çekecekleri kablo mesafesine göre değişir fiyat.

BTK üstünden yaptığım en son itirazıma da bu şekilde bir cevap geldi.

1779285805319.webp

İl müdürlüğünden biri ile direkt iletişime geçmem dışında bir yol kalmadı sanırım.

Şimdi şöyle bir şey var. Türk Telekom tek kişi için fiber çekmez tüm mahalleye. Kimse uğraşmaz onla. O yüzden yıllarca boşuna uğraşmışsınız. Ha şöyle iki seçeneğiniz var: Ya tüm mahalleden fiber internet dilekçesi için imza toplayacaksınız ya da metro internet çektireceksiniz.

Sizin durumunuzda zaten mahallede fiberliler var. O yüzden durumu anlattığınızda sadece sizin için imzalayacaklarını sanmıyorum. Üstüne yaşlı oranı yüksek bir muhitse daha kötü. Anlaşılmazsınız çünkü.

Metro internet daha gereksiz. Çünkü ödeyeceğiniz kurulum ücreti + aylık faturanın haddi hesabı yok. Ve sizi bir tahahhüte sokuyolar rahat rahat kurtulamıyorsunuz.

En iyi yöntem şuan fiber hızlara ulaşabileceğiniz 5G modemler. Superbox, Redbox şuan fibere YAKIN hızlar verebiliyorlar ama kotaları var. Kotasız paketlerde var sanırım ama fiyatlarını bilmiyorum. Hatta TT'de çıkarıyordu bu 5G modemleri bir aralar. Çıkmış olabilir il müdürlüğüne sorarsanız daha iyi.

Yani şuanda yapabileceğiniz en iyi şey 5G modem almak.

@nnomad, ben Superbox ücretini de makul görüyorum.
1 TB yeterse zaten fiberler aynı fiyata geliyor şu anki ücretlerle.
Ki fiber 50 Mbps upload veriyor be Superbox konuma göre belki de 1Gbps'den daha iyi değerler verecek dowlandda.

@nnomad, ben Superbox ücretini de makul görüyorum.
1 TB yeterse zaten fiberler aynı fiyata geliyor şu anki ücretlerle.
Ki fiber 50 Mbps upload veriyor be Superbox konuma göre belki de 1Gbps'den daha iyi değerler verecek dowlandda.
Şöyle bi superbox fiyatlarına baktım doğru. 1 TB fiyatı 12 ay tahahhütle 1.200 TL'ye denk geliyor. Üstüne 2 ayda TV plus hediyeymiş. Zaten Türk Telekom gigabit fiberi 1000 TL'ye falan veriyor. 5G modemlerin tek derdi hız her yerde aynı değil. Cam kenarında farklı, odada farklı hız veriyor. Üstüne biraz da ping fırlaması sorunu oluyor. Arkadaşın yaşadığı yeri bilmiyorum ama belirli saatlerde yoğunlaşan bir yerse yoğunluk anında fibere kıyasla daha ağır bir hız düşüşü görülebilir.

5G modemler teorik olarak 500-1000 mbps arası hız verebiliyorlar bu anlamda çok iyiler. Ama kablosuz bağlantıdan kaynaklı ping gibi sorunlardan dolayı çoğu kişi sıcak bakmıyor. Halbuki operatörler, baz istasyonuna bağlı cihazlarına beamforming gibi yöntemlerle daha temiz internet gönderseler daha iyi olabilir.