mahmutburak33
Becerikli
Merhaba arkadaşlar, elimde Everest EPS 1650 PSU var. Gerçekten hiç sevmediğim bir PSU; hiç bilgim yok iken almıştım ve şimdi RX 580 4 GB, Ryzen 3 1200, A320M-F anakart, 1 TB HDD, 128 GB SSD ve 5 fan ile bu PSU'yu kullanıyorum. Vallahi ne yalan söyleyeyim, eski DDR3 anakartımda 1-2 kere sorun çıkardı ama DDR4'e geçince daha hiç kapanma veya patlama yaşamadım. Neyse konumuza dönelim; bu PSU çok sesli ve PC'deki tüm fanları durdurup sadece PSU'yu açık bırakınca fark ediliyor ki ses PSU'dan geliyor ve bu olay boşta iken yaşanıyor. Şimdi ben PC'de 5 fan kullanıyorum, 1 fan öylesine çalışıyor ve bu fanı PSU'ya monte etmek istiyorum. Elim biraz iş tutuyor ve bunu değiştirmesini biliyorum ama sorun şu: PSU'nun fanının boyutu büyük ve takacağım fan da buna göre küçük; RPM'leri de çok farklı (gerçi nasıl farklı olmasın, PSU fanı boştayken bile benim PC'yi soğutur). Ben bu küçük fanı taksam patlar mıyım, riskleri ne olur? Şu anda PSU'yu değiştirecek durumum yok çünkü öğrenciyim. Sizin önerileriniz ne? Fan önerebilirsiniz veya farklı öneriler verebilirsiniz, şimdiden teşekkürler. Detaylar pek belli olmasa da fotoğraflarda var.