EmirBey

Becerikli
Kendi bireysel hayatımda yapabildiğim şeyleri evlendikten sonra da yapabilir miyim şeklinde bir kaygım var. Kendine kalan zamanlarda dışarı çıkıp arkadaşlarla takılıp bisiklet sürüp kitap okumakla bir şeyler izlemekle uğraşıyorum. Film dizi vs. Etrafımda evlenmiş olanlar da evlenmeden önce ne yaparsan yap evlendikten sonra vaktin kalmaz diyor. Evlenınce bunları yapamaz mıyım? Eğer evlilik böyle bir şeyse kendimden vazgeçecek noktaya gelmedim henüz.

Evlendiğiniz kişiyle kendiniz olmaya devam etmeyecekseniz, edemeyecekseniz evlenmenin anlamı nedir ki? Önemli olan birlikte bunları yapabilmek zaten. Birlikte bunları yapamıyorsanız muhtemelen yanlış kişidir.

Peki ya işin elde olmayan tarafı? Ekonomi, geçim derdi, işe güce eve vakit yetirememek?
Ekonominizin evlendikten sonra sizi zora sokacağını düşünüyorsanız evlenmeyin. Ne zaman belirli bir refah seviyesine ulaşırsınız, o zaman rahat bir kafayla evlilik işine girersiniz.

Ekonominizin evlendikten sonra sizi zora sokacağını düşünüyorsanız evlenmeyin. Ne zaman belirli bir refah seviyesine ulaşırsınız, o zaman rahat bir kafayla evlilik işine girersiniz.
Gerekli bir ayrıntı mı bilmiyorum ama okuduğum kitaplar akademik tarzda. Kendim üniversite okumadım. Açıktan okuyorum. Kitapları da satın alıp okuyorum ağır şeyler yani roman hikayeden çok bunlar.

TR evliliğiyle; EU, Asya, ABD evlilikleri bir değil. Tabii bir de 9-5 (7-19 oluyor genelde evde koltuğa oturana kadar) işte çalışırsan bazı şeyleri yapmaya vakit bulamayabilirsin. Olay evlilikten ziyade para kazanman ve işinde. Kimler var evlenince birlikte on numara vakit geçiriyorlar.

TR evliliğiyle; EU, Asya, ABD evlilikleri bir değil. Tabii bir de 9-5 (7-19 oluyor genelde evde koltuğa oturana kadar) işte çalışırsan bazı şeyleri yapmaya vakit bulamayabilirsin. Olay evlilikten ziyade para kazanman ve işinde. Kimler var evlenince birlikte on numara vakit geçiriyorlar.
Kamu çalışanıyım.

Senelik izin, hafta sonu izinleri olan ayrıxa yanlış değilsem 17'de işi biten bir meslekte evlenince zaman bulamama ihtimali bana imkansız geliyor. Evli olmadığım için kesin bir iddia atamayacağım da mesleğin hobilerin için avantaj sağlıyordur yani.
İşin içine karşı tarafın da çalışması, ev işleri falan da giriyor ama

Kendi bireysel hayatımda yapabildiğim şeyleri evlendikten sonra da yapabilir miyim şeklinde bir kaygım var. Kendine kalan zamanlarda dışarı çıkıp arkadaşlarla takılıp bisiklet sürüp kitap okumakla bir şeyler izlemekle uğraşıyorum. Film dizi vs. etrafımda evlenmiş olanlar da evlenmeden önce ne yaparsan yap evlendikten sonra vaktin kalmaz diyor. Evlenınce bunları yapamaz mıyım? Eğer evlilik böyle bir şeyse kendimden vazgeçecek noktaya gelmedim henüz.

Sırf bu sebepten ötürü sevgili bile yapmadım iyi ki de tekim ilişki içerisine girdiğin zaman dışarıdaki sıradan orta segment insan hayatına düşmüş olacaksın o yüzden gerek yok. İleriki süreçlerde ilişki daha da çetrefilli bir hal almaya başlıyor işin içine para da giriyor evlenen insanlar kazandıkları paranın hesabını ortaklaşa yapmaya başlıyorlar ama harcama kısmını genelde kadınlar üstleniyor o yüzden bekarken yaşayabildiğin kadar yaşayacaksın.