Evren Hakkında Bilinenler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 1138
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 19
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B
Bu Jüpiter ve Uranüs'ün bir zemini yok değil mi? Yani bir şey hızla gitse içinden geçebilir?
Gecemez, ozellikle jupiterin basinci cok fazla. Girdigin an bukulmeye baslarsin. Insanoglu bu basinca karsi da bir şey uretemez diye dusunuyorum.
Arkadaş çok güzel özetlemiş gezegenin basıncı insanın dayanabileceğinden kat ve kat fazla olduğu için böyle bir şey mümkün değil.

Oyuna da davet edebilirim hemen şu an.
Şimdi girebileceğimi pek sanmıyorum kusura bakmayın, yarın bu saatlerde sözüm olsun.

Bu gezegenlerin içine herhangi bir görüntüleme cihazı sokulmadığını varsayıyorum dediğiniz gibi atmosferden dolayı fiziki araçlara müsait değil. Özellikle jupiterin atmosferi.

İçeride tam olarak ne olduğunu bilemeyiz o halde tam anlamıyla. Yani o atmosferin koşullarına adapte olmuş ilkel canlılar olma ihtimali yok mu? Canlılığın tanımı için bilmem ne gerekiyor o da o atmosferde imkansız demeyin çünkü o tanım bizim atmosfer için geçerli.

Özellikle satürn uydusu olan titan bir ara dikkatimi çekiyordu. İçinde nil nehrine benzer nehir bulunmuş kaynağa göre. Titan'da Nil'e Benzeyen Bir Nehir Bulundu

Titan'ın da içine gözlem aracı gönderilmemiştir. Yani içerisinde ne olduğunu yine tam anlamıyla bilmiyoruz.

Bu konu hakkında çok bilgim yok diyebilirim lakin yüzeysel olarak şunları söyleyebilirim. Gezegenin içinde neler olduğunu bilmek için illaki bir şeyler gönderilmesine gerek yok. Şöyle ki gezegenlerin yörüngesi, manayetik alanı gibi bilgiler ile tahminler yapılabilir. Ayrıca gezegenin fotoğraflanmasıda bu aşamada önemlidir. Web'de aradığım gibi bir kaynak bulamadım ve yapay zekaya bu olayın mantığını anlamamız için europa'nın altında okyanus olduğunu nereden biliyoruz diye bir soru sordum cevap ise bu şekilde.

Bu tür kanıtlar ile Europa'nın altında bir okyanus olduğunu biliyoruz. Hatta bu yıl NASA'nın planladığı bir fırlatma bekleniyor. Europa'yı incelemek için Clipper isimli bir uzay aracı Europa'yı incelemek için yola çıkacak. Bir aksilik çıkmaz ise 2030 gibi ulaşması bekleniyor. Bu araç europa'nın su yapısını, soruda belirttiğiniz gibi ilkel bir canlının yaşayıp yaşamadığını araştıracak.

Sorunuzda dediğiniz gibi gezegenlerde o koşullara adapte olmuş ilkel canlılar olabilir daha doğrusu olabileceğini düşünüyoruz ve bunun için araştırmalar yapıyoruz. Bunun en büyük örneği Europa olduğu için ondan örnek vermek istedim.

Benim her zaman merak ettiğim sorulardan biri kara delikteki ufuğun tekilliğin arkasında ne var 4 boyut veya 5 boyut vs evrenin tüm sırları ışık hızını geçmenin belki bir formülü. Işık bile kaçamıyor sonuçta.

Kara delikler sandığımızdan daha acımasızlar, çekim güçleri öyle güçlüdür ki ışığın bile kaçmasına olanak vermezler.
Şu kısım birebir doğru değil aslında, olan şeyi tam olarak açıklamıyor. Karadeliklerin kütlesinin uzayın dokusunda büyük bir esneme yapmasından dolayı o çöken düzlem üstünden yoluna devam eden ışık geri çıkamıyor demek daha açıklayıcı.

O şekilde söylendiğinde bu defa kütlesi olmayan ışığın nasıl kütleçekimden etkilendiği sorusunu da cevaplamak gerekiyor.

Evet dediğiniz doğru, kara delikler uzay zaman dokusunu büyük ölçüde büktüğü için giren ışığın bi daha çıkması mümkün olmuyor. Bu durumu uzun uzun anlatmak istemedim daha yüzeysel bir anlatım istediğim için detaya girmedim. Düzeltme için teşekkürler.

Her şeyin kilidini hiçbir şekilde girilmesi mümkün olmayan bir yere koymuşlar diyebilir miyiz?

Yok hocam ben örnek olsun diye oyle dedim Full gazdan mi oluşuyor yoksa bir zemini var mı?

Yok hocam ben örnek olsun diye oyle dedim Full gazdan mi oluşuyor yoksa bir zemini var mı?
Jüpiter tamamıyla bir gaz devi ve zemini bulunmuyor. Uranüs ise daha farklı, tamamiyle gaz demek doğru olmaz.

Yaşanılabilir olduğu düşünülen bazı gezegenlere ait temsili resimler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…