Evrenin en uzak molekülleri 12 milyar ışık yılı uzaklıkta tespit edildi.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 1614
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 20
  • Görüntüleme Görüntüleme 2B

1614

Becerikli
Hayal bile edemiyorum 12 milyar ışık yılının ne kadar uzak olduğunu.
Değil mi? Tüyler ürpertici gerçekten. Uzay, evren ve her şey bizim irademizin ötesinde yerler sanırım yani hayalini bile kuramıyoruz.

Değil mi? Tüyler ürpertici gerçekten. Uzay, evren ve her şey bizim irademizin ötesinde yerler sanırım yani hayalini bile kuramıyoruz.

Ya da hiçbiri yok. Sadece biz varız. Bir cam fanusun içinde. Senin 13 milyar ışık yılı uzakta bulduğun şey aslında fanusun dışındaki adam için 1 mm bile değil. Sen heyecanlan diye koymuş oraya.

Ya da hiçbiri yok. Sadece biz varız. Bir cam fanusun içinde. Senin 13 milyar ışık yılı uzakta bulduğun şey aslında fanusun dışındaki adam için 1 mm bile değil. Sen heyecanlan diye koymuş oraya.
Bu da bir ihtimal tabi ve şimdi tüylerim daha çok ürperdi

Şimdi yola çıksak ve 1 ışık yılı 9,46 trilyon kilometre desek hatta düz 10 desek, 10 çarpı 12 milyar. Eder sana 120.000.000.000 yıl benim o kadar ömrüm yok.. Kiralık solucan deliği olan var mı?

@III. Osman Yok be. Öyle olsa söylerlerdi. Merak edelerdi tepkimizi. Ya meraktan ya...

Fanusu belki adam 1 saniye önce kurdu sana milyarlarca yıl gibi geliyor. Black Mirror'da buna benzer bir sahne vardı white christmas bölümünde. Bana göre Black Mirror'un en iyi bölümüdür. Film tadında izlemek isteyenler varsa izlesin.

Evrenin en uzak moleküllerinin 12 milyar yıl öncesini görüyoruz. Bu bana çok ilginç geliyor ama anlamakta çok basit.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…