Hocam benim kartım ne zaman gelir?

Dosya Ekleri

• IMG_9047.webp
    IMG_9047.webp
    68,3 KB · Görüntüleme: 139
Parolapara'dan falan da sonra artık bankalar dışında böyle platformları kullanmayacağım. Biz bir şey yapmasak da kumar işleri, illegal işler falan dönmeye başladı ki dönüyormuş da. Kapanıp duracaklar, dert bir de yani ne gerek var. Üniversiteli olduğum için bankam komisyon vs. de almıyor, üstelik cashback mevzusu da taş çatlasa 1-2 defa olan bir şey (300-400 TL'lik meblağdan bahsediyorum), o yüzden banka kartları daha iyi oluyor artık.
Merkez Bankası veya bunlara izinleri verenler, bunların bu işleri yaptıklarını bilmiyor muydu sence?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merkez Bankası veya bunlara izinleri verenler, bunların bu işleri yaptıklarını bilmiyor muydu sence?

Kapatmaları yanlış değil ki, takibi olan bir şey ama hesaplar kiralanabiliyor. Ayrıca farkında mısınız bilmiyorum ama bu IBAN kiralama işleri yüzünden millet dolandırıcılıktan çok ciddi hapis cezalarıyla karşı karşıya kaldı. Bu tarz hesapların açılabildiği bir yerde devlet el atmadan önce sistemin de kontrol ediliyor olması gerekirdi. Banka hesabı açıp, banka kartına bir tane dijital kart açtıktan sonra istediğin alışverişi yapabiliyorsun. Bu tarz şeylere gerek yok, hiç ihtiyaç duymuyorum.

Bu işlerin yapıldığı biliniyor muydu derken, bir şeyi bilmeniz gerekli. Anayasaya göre bu işte hapis cezası alan tek kişi IBAN'ını kiraya veren kişi. Sonuç olarak, ya anayasanın ilgili maddesi değişecek ve işler baştan yazılacak ya da Papara gibi kurumlar bu işi ciddiye alacaktı ki, çok geç artık. Olan oldu, bu da bir çözüm şu anlık. İleride belki tekrar açılırlar fakat ben hala diyorum, hiçbirini kullanmayacağım zira bankalar işimi görüyor. Kullanmak isteyenler için üzücü olmuş ama ben yine de pek bir kayıp göremiyorum, her ay 50 bin TL bağış vermiyorlardı sonuçta, temel basit bir hesap ve debit kart. Yani bilemiyorum insanların hayatında çok bir şey değiştirmez, IBAN kiralatan birisi değilse.

Son düzenleme: