Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 21 Aralık 2023
- Makaleler
- 1
No Game No Life'ın yeni sezonunun gelme ihtimali benim neslimin 12 milyar ışık yılı uzaklığı ziyaret etmesinden dâhâ olası.
- Makaleler
- 2
"Uzak" demeyelim de "orada bizim için bir şey yok" diyelim. Zaten aşırı çok uzakta, bizim için uzak falan değil, direkt orada hiçbir şey yok.
Belki de bu evrenin istisnalarıyızdır. Ben insanlardan daha gelişmiş canlıların olduğunu düşünmüyorum.Bu koskoca evrende yalnız olduğumuzu düşünen varsa bilin ki o kişi bencil biridir.
1
178
Ziyaretçi
Yeni yıldızların doğuna şahit oluyoruz yakından olmasada görüyoruz 
Rehber: James Webb Uzay Teleskobu
James Webb uzay teleskobu, kızılötesi astronomiye yönelik uzay teleskobudur. Uzaya gönderilmiş en güçlü teleskoptur. 25 Aralık 2021 tarihinde fırlatıldı. 6,5 metre genişliğinde altın kaplama bir aynayla donatılan kızılaltı bir teleskoptur. Bu ayna, 13.5 milyar ışık yılı uzağı, yani evrenin ilk...
James Webb uzay teleskobu ile ilgili rehber paylaştım. Konuyu inceleyebilirsiniz. Mesaj yazan herkese teşekkür ederim.
Bir ışık yılının yaklaşık olarak 9.000.000.000.000 km (9 trilyon kilometre)
olduğunu düşünürsek 12 milyar ışık yılı kelimelerle ifade edilemeyecek kadar uzak.
Evrenin muazzamlığı insanı içine çekiyor bazen.
olduğunu düşünürsek 12 milyar ışık yılı kelimelerle ifade edilemeyecek kadar uzak.
Evrenin muazzamlığı insanı içine çekiyor bazen.