Rehber Evrensel Linux paket yöneticisi: Flatpak

Flatpak belki de icat edilmiş en iyi paket yönetim sistemlerinden birisi. İzole edilmiş olmasına rağmen donanıma özel özelliklerin çoğunu kullanabiliyor, QT ve GTK temalarını ana sistemden eşleyebiliyor, izin kontrolü sağlayabiliyor, geniş bir paket deposuna sahip. Eskiden çok kullanmıyordum da şimdi beğendiğim yönetim sistemlerinden bir tanesi. Uygulama geliştirenlere de kolaylık sağlıyor, çoğu dağıtımda bulamayacağınız paketler flatpak için derlenmiş. Harika bir şey.

Güncellemeleri de bir o kadar büyük boyutlu.

Deduplication ve Delta Update olayı bayağı boyutları küçültebiliyor. Geçen bir program yükledim, 1GB diyordu, ama indirince sadece 160 MB yer kapladı.

Chrome da ilginç bir şekilde paket olan Chrome'dan daha az yer kaplıyor. Flatpak genelde söylendiği kadar yer kaplamıyor, eğer aynı bağımlılıkları kullanan programlar fazlaysa.

Son düzenleme:
Genelde pek tercih etmem, aradigim program dagitimin kendi deposunda yoksa bakarim ancak.
Snap'dan daha iyi oldugu kesin ama.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…