Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Normalde son kitaba inanmanın şartlarından biri tüm kitaplara inanmak ve son kitabın değiştirilmediğini söyleyen ayetler aslında direkt tanrının sözü değişmez diyerek tüm kitapların değişmezliğini garantiliyor.

Keşke ayet paylaşabilsem.
Son kitapta, Son kitaptan önceki ilahi kitaplara iman etmenin gerekliliğini belirtir. Ancak bu iman, onların ilahi kaynaklarına yöneliktir. Ayrıca son kitapta, önceki kitapların ne tarzda tahrif edildiği de anlatılmakta.

Son dinden önceki kitapların çıkarlar üzerine değiştirildiğini düşündüğüm için tam bir yorumda bulunamıyacağım.
Bu arada İncil sandığınız tipte, Kur'an ile aynı formatta bir kitap değil baştan ki iddia ettiğiniz türde bir değiştirilme olsun. İncil'in formatı daha çok hadis anlatılarına benziyor.

Yazılmış olmaması, hiç var olmamasına delil midir? Evrimi destekleyen veya tam aksini ifade eden bir yeri kitapta veya din derslerinde şu zamana kadar görmediğim için...
Tanrının insanı direkt olarak topraktan başka bir güç olmadan yaratması evrime direkt olarak ters. Nasıl evrime karşı bir şey görmedin acaba?

Evrim ile ilgili şüphesi olanlar için:

Tanrının insanı direkt olarak topraktan başka bir güç olmadan yaratması evrime direkt olarak ters. Nasıl evrime karşı bir şey görmedin acaba?

Benim din hakkındaki bilgim kısıtlı. Hacı da değilim hoca da. Tartışmaya girişerek hata ettim. Ne söylersem kendi fikrim olacak. Tartışmanıza beni katmadan devam edebilirsiniz.

Kendi fikrimi net ve kısaca anlatıp bu tartışmadan kendimi sıyırmak isterim:
Hem dinime, hem de evrime inanıyorum arkadaşlar. Çünkü bunlar birbirine zıt şeyler değiller. Bilgimin kısıtlılığından dolayı da laf çorbası yapıp başkalarının düşüncelerini değiştirmek istemem. Konu hakkındaki bilgilerimi tazeledikten sonra yine benim ile tartışmaya devam edebiliriz.

Mevcut haliyle gerçek olduğunu bildiğim bir teori.

Ben Müslümanım. İnsanların Allah tarafından ruha kavuştuğuna inanan biriyim. Geçmişten günümüze insanlar, hayvanlar ve diğer canlılar; adaptasyon dediğimiz olayla evrimleşmiştir bana göre. Doğada güçlü olan kazanır. İnsanoğlu da güçlü kalmak için evrimleşmiştir.

Ruh olmadan hayat geleceğine inanmıyorum. O ruhu da Allah veriyo. Fikrim bu.

İnsanlar boş yere evrim teorisi diye bi teori ortaya atmadı. Evrim teorisi de tıpkı evrim gibi, geçmişten Darwin'e kadar evrimleşti ve şu anlık çürütülemez bi teori oldu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.