Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Boyle bir siteden kendi laptopunun BIOS dumpini bulabilirsen bir bakmak isterim bir ihtimal belki yapilabilecek bir seyler vardir.

Danlagmbab0 rev:b - Badcaps
Surdan bir dump buldum ama bu sanki senin laptopunla ayni model degil gibi. Bu arada diger konuna mesaj attim eger laptopunun BIOS dumpini almayi becerebilirsen bir bakmak isterim.

Senin islemci i7-9750H miydi?
İ5 12450H kullanıyorum. Bios dumpi tam olarak nedir ?

Malesef internetteki ROM'lar senin laptopun eski 9750H olan versiyonu icin o yuzden guvenezsin.
Peki ne yapmam gerek ?

Ayrıyeten msi gibi gizli bir tuş kombinasyonu var mıdır? Boşuna modlamayalım.

İ5 12450H kullanıyorum. Bios dumpi tam olarak nedir ?

Peki ne yapmam gerek ?

Ayrıyeten msi gibi gizli bir tuş kombinasyonu var mıdır? Boşuna modlamayalım.
Gizli bir kombinasyon oldugunu sanmiyorum, ayrica gunumuzde BIOS modlama islemi bir hayli zorlasti. Eski bir yontem var adi setup_var eger laptop biosun Intel Boot Guard ile korunmuyorsa istedigin gizli secenegi degistirebilirsin ancak dusundugun gibi menuler uzerinden yapmiyorsun bu yontemle EFI shell uzerinden low level bir sekilde yapiyorsun. Eger degistirmek istedigin laptopun icin hayati olan bir secenek varsa daha mantikli olur yok ben gizli secenekleri gormek istiyorum diyorsan DUMP alirsan butun secenekleri gorebilecegin sekilde decompile edebilirsin BIOS'u. O indirdigin sikistiilmis dosya icinde DOS adinda bir klasor olacak. O klasor icindeki exe dosyasini masaustunde herhangi bir klasor acip kopyala sonra BIOS dump almaya calisalim. Ayrica uyarmak istiyorum gizli BIOS ayarlari umarsizca kullanildiginda bilgisayarini calismaz hale getirebilir hatta bu ihtimal gayet yuksek fikri olmayan ellerde.

Bios dumpi tam olarak nedir ?

@gen2 bios modlama mı kullanılmaz hale getirir yoksa biostaki gizli secenekleri elleme mi ? Bios modlamanın riski var mı ? Bu işler çok karisikmis kafam almıyor.

BIOS cipindeki verinin bilgisayara cikartilmasi bir dosya olarak.

@gen2 bios modlama mı kullanılmaz hale getirir yoksa biostaki gizli secenekleri elleme mi ? Bios modlamanın riski var mı ? Bu işler çok karisikmis kafam almıyor.
BIOS modlama sayesinde acilan ayarlarin pek cogu riskli ayarlar. Ne yaptiginin bilmeden degistirirsen bilgisayarini servislik edebilir.

Peki bios modlama riskli bir şey mi ? Ayrıca bios dosyam bu: Casper Driver İndirme | Casper.com.tr

Bios güncelleme yazanı indirin.
BIOS update ve modlama her zaman bir miktar risk tasir. Linkten indirdigim dosyayi acmanin bir yolu yok. O indirdigin fpt programiyla bir dump alirsan onun icerigini gorebilirsin. Daha once hic komut satiri kullandin mi?

Sifrelenmis BIOS imaji acilamiyor.

BIOS update ve modlama her zaman bir miktar risk tasir. Linkten indirdigim dosyayi acmanin bir yolu yok. O indirdigin fpt programiyla bir dump alirsan onun icerigini gorebilirsin. Daha once hic komut satiri kullandin mi?
Komut satırı derken cmd ise çok kullandım. Bu arada me firmware güncellemesini cidden yaptım. Dump almaya şimdi bakacağım.

Cmdden yaptım yazacaktım.

Sifrelenmis BIOS imaji acilamiyor.

Exe formatında olduğu için olabilir mi?

Bu mu dump alma şeyi. ?