Detaylar
Kim cevapladı?Monster ve Casper ürünleri çöp değil. Kullanılabilirler ama her ürün fiyatına göre iyi veya kötüdür. Aynı ürünleri düzgün fiyatlardan satsalar gram laf etmeyiz. Mesela geçen BİM'in dışında aktüel pankartında 2 tane Monster laptop ve 1 tane Monster PC vardı. Ve piyasanın çok üzerinde fiyatlardalar. O fiyata neden daha iyi ürünler varken sizinkini alalım? Sırf yerli ve milli diye alanlar yüzünden böyle yapıyorlar.
OnePC 4
Başarılı
Hocam 2020 yılı diyorsunuz işte. O modelleri bilmediğim için konuşamam. Ama internette okuduğum kadarıyla bu son yılda Excalibur kendini ciddi anlamda düzeltti diye biliyorum. Gram ısınma yok.Direkten Türk bilgisayar markaları nefret ediliyor dostum. Arkadaşım da Monster notebook vardı sürekli ısınıyordu. Başka bir arkadaşım da 2020 yılında excalibur aldı pişman oldu.
Monster hakkında yorum yapamam hocam. Ama ben piyasadan daha uyguna aldım diye biliyorum. Haklısınız bazı ürünleri gereksiz pahalıda. Uygun fiyatlara da var ama.Monster ve Casper ürünleri çöp değil. Kullanılabilirler ama her ürün fiyatına göre iyi veya kötüdür. Aynı ürünleri düzgün fiyatlardan satsalar gram laf etmeyiz. Mesela geçen BİM'in dışında aktüel pankartında 2 tane Monster laptop ve 1 tane Monster PC vardı. Ve piyasanın çok üzerinde fiyatlardalar. O fiyata neden daha iyi ürünler varken sizinkini alalım? Sırf yerli ve milli diye alanlar yüzünden böyle yapıyorlar.
Birkaç örnek atar mısınız?Monster hakkında yorum yapamam hocam. Ama ben piyasadan daha uyguna aldım diye biliyorum. Haklısınız bazı ürünleri gereksiz pahalıda. Uygun fiyatlara da var ama.
OnePC 4
Başarılı
3 gün önce satın aldım. Excalibur G870 i7-13620H, 16 GB DDR5 RAM, RTX5060 115W, 1 TB M2 SSD 60 bin liraya satın aldım. Aynı ürün mağazada 70-80 bandında.
Dosya Ekleri
rmantt
Çalışkan
Hayır cihazda bir gariplik yok şöyle açıklayayım.
Bu sorun hem mühendislik hem de kullanan müşteriyle alakalı bir konu. İlk sorun bu laptopların soğutma sistemlerinin yeterince iyi olmaması. İşlemcinin soğutma bloğu küçük üretilirse fanın daha büyük soğutma bloğu olan bir laptop ile aynı derecede tutmak için sürekli daha hızlı dönmesi gerekir, bu da bir yıldan daha kısa bir sürede ağır toz birikimine yol açar. Bunun sonucunda bilgisayarda yavaşlama, fan arızası, aşırı ısınma gibi sorunlar ortaya çıkar.
İkinci faktör ise genel Türk zihniyeti. Biz maliyet ve optimizasyondan kısılmış malı alıp "orijinalliği bozulmasın" kafasıyla içini açmaya korkuyoruz. Yoksa bahsedilen ısınma sorunları (geçici de olsa) detaylı bir iç temizlik ile çözülebilir. Bu maalesef arabadan telefona her şeyde geçerli. Bilinçli bir tüketici kullandığı malın kalitesini, ekonomik ömrünü, yazılım/donanım özelliklerinin farkında olur ve beklentilerini ona göre kurar. Eğer ucuz bir laptop alıyorsa daha hafif yazılım kullanması gerekeceğini ve daha sık tamir/bakım yapacağını bilir. Biz 20 bin liralık alet alıp 60 bin liralık bir performans bekliyoruz (örnek veriyorum).
Sen kim ne diyorsa boşver zaten parana kıyıp almışsın, bilgisayarının keyfine bak. Ancak dediğim gibi kusurlarını aklında tut ve senelik bakımlarını üstlen. Laptoplarda soğutma bloğunu sökmediğin sürece garanti geçersiz kalmaz ama yine de garanti belgeni kontrol et.
OnePC 4
Başarılı
Haklısınız hocam. Bilgisayar ilk günlerinde diye hiç ısınmıyor muhtemelen. Bakım zorunlu olarak yaptırmak zorundayız. Bu bilgisayar içinde geçerli, klima içinde geçerli, daha sayamadığım bir sürü örnekte var. Benim anlamadığım konu çok ısınıyor vs. demeleri. Bende mi bir gariplik var diye düşünüp duruyordum kaç gündür. Bakımlarını serviste yaptırırım zaten.Hayır cihazda bir gariplik yok şöyle açıklayayım.
Bu sorun hem mühendislik hem de kullanan müşteriyle alakalı bir konu. İlk sorun bu laptopların soğutma sistemlerinin yeterince iyi olmaması. İşlemcinin soğutma bloğu küçük üretilirse fanın daha büyük soğutma bloğu olan bir laptop ile aynı derecede tutmak için sürekli daha hızlı dönmesi gerekir, bu da bir yıldan daha kısa bir sürede ağır toz birikimine yol açar. Bunun sonucunda bilgisayarda yavaşlama, fan arızası, aşırı ısınma gibi sorunlar ortaya çıkar.
İkinci faktör ise genel Türk zihniyeti. Biz maliyet ve optimizasyondan kısılmış malı alıp "orijinalliği bozulmasın" kafasıyla içini açmaya korkuyoruz. Yoksa bahsedilen ısınma sorunları (geçici de olsa) detaylı bir iç temizlik ile çözülebilir. Bu maalesef arabadan telefona her şeyde geçerli. Bilinçli bir tüketici kullandığı malın kalitesini, ekonomik ömrünü, yazılım/donanım özelliklerinin farkında olur ve beklentilerini ona göre kurar. Eğer ucuz bir laptop alıyorsa daha hafif yazılım kullanması gerekeceğini ve daha sık tamir/bakım yapacağını bilir. Biz 20 bin liralık alet alıp 60 bin liralık bir performans bekliyoruz (örnek veriyorum).
Sen kim ne diyorsa boşver zaten parana kıyıp almışsın, bilgisayarının keyfine bak. Ancak dediğim gibi kusurlarını aklında tut ve senelik bakımlarını üstlen. Laptoplarda soğutma bloğunu sökmediğin sürece garanti geçersiz kalmaz ama yine de garanti belgeni kontrol et.
Neden övmeye çalıştığınız belli oldu. 3 günde bir sorun göremezsiniz zaten öyle bir cihaz olsa piyasada duramaz. Zamanla görürsünüz kötü olduğunu. Lenovo LOQ varken Excalibur almanız kötü olmuş ama hayırlı olsun ne diyeyim.3 gün önce satın aldım. Excalibur G870 i7-13620H, 16 GB DDR5 RAM, RTX5060 115W, 1 TB M2 SSD 60 bin liraya satın aldım. Aynı ürün mağazada 70-80 bandında.
PlayStation 3 1
Üstün
LOQ serisi çatır çutur anakart yaktığını söyleyelim. Lenovo da pek iyi değil. Sadece kötüden bir kaç üstün diyelim.Neden övmeye çalıştığınız belli oldu. 3 günde bir sorun göremezsiniz zaten öyle bir cihaz olsa piyasada duramaz. Zamanla görürsünüz kötü olduğunu. Lenovo LOQ varken Excalibur almanız kötü olmuş ama hayırlı olsun ne diyeyim.
O dediğiniz sorun IRX9 serisinden kalma. IRX10 serisinde öyle bir sorun kalmadı.LOQ serisi çatır çutur anakart yaktığını söyleyelim. Lenovo da pek iyi değil. Sadece kötüden bir kaç üstün diyelim.