Leksim

Uzman
Excalibur G870 sahibiyim özelliklerim şu şekilde:

NVIDIA GeForce RTX 3060
12th Intel Core i7-12650H
32 GB RAM
1 TB SSD

Windows 11 kuruluydu bilgisayara ama sorunun kaynağını anlayamadığım için şu an Windows 10 kurdum ve sorunun devam etmekte. Windows orijinal bu arada o konuda sıkıntı yok.

Sorunum herhangi bir oyuna girdiğimde 1-2 saniyelik çok yüksek FPS düşmeleri oluyor ve oyuna devam ettikten bir süre sonra oyun donuyor. Bazen ses devam ediyor bazen etmiyor. Bazen de kendini kapatıyor ama genelde donma sorunu ile karşılaşıyorum. Geçen ilk defa bu anlık FPS düşmeleri sırasında sesin de takıldığını gördüm bir kerelik olan bir şey mi bilmiyorum.

2 kere servise yolladım fakat bütün testleri yapıldı sorun görülmedi yazıp geri yolluyorlar. Dün tekrar Excalibur'a yazdım ve kendilerine bilgisayarı göndermem gerektiğini söylediler. Açıkçası sorunu çözebileceklerini sanmıyorum. Yardımcı olabilecek var mı acaba?

Cihazın ısı değerleri ne durumda? Alınalı ne kadar oldu büyük ihtimalle ısıdan kaynaklı bir throttle söz konusu.

Sıcaklık değerlerinden ve fan temizliğinden eminseniz SSD sağlığına bakmanızı tavsiye ederim.
Bilgisayar servisteydi o nedenden dolayı yazamadım kusura bakmayın. Serviste bildiğin sadece temizlemişler ve valo indirip denemişler sanırım. Bilgisayarı açtığımda valorantın yüklenmiş olduğunu gördüm. Açıklamaya (iç temizlik, parça bakımı, BIOS update ve testler yapıldı bilgisayar çalışır duruma getirildi. işletim sistemi kuruldu.) yazmışlar. Bilgisayar ısınma yapmadan önce çökme sorununu yapıyordu zaten ve durum hâlâ aynı. Valoyu silmedim yüklü hâlâ ama lol oynadığımda herhangi bir çökme sorunuyla karşılaşmıyorum. Bilgisayarda çok yüklü oyun da yok zaten hunt showdown 1896 ve lethal company oyunlarında denedim. İki oyun da çöküyor. Neden lolde çökmediğini anlamıyorum.

Logitech g102 faresini kullanıyorum ama bilgisayara taktığım usp kısmında kablosunda biraz temassızlık var ve bazen algılamayıp tekrar algılayabiliyor. Logitech g hub uygulaması da 7/24 açık arka planda. Dedim acaba fare temassızlık yapınca arkadaki çalışan program mı çökmesine neden oluyor. Bugün G hub kapalı oyunları çalıştırdım ve sonuç aynı. Bir fare yüzünden oyunlar çöker mi onu da bilmiyorum

SSD sağlığına nerden bakabilirim

Cihazın ısı değerleri ne durumda? Alınalı ne kadar oldu büyük ihtimalle ısıdan kaynaklı bir throttle söz konusu.
Daha 2 sene olmadı ve dediğim gibi yeni servisten geldi ama sorun yok diyorlar. Ama tekrar çökme sorunu ile karşılaşıyorum. Herhangi bir ısınma sorunu yok. Sorun tam olarak çökme gibi de değil oyun birden donuyor ve çalışmıyor. Herhangi bir hata mesajı vs yok. Arka plandaki uygulamalar etkilenmiyor ve çalışmaya devam ediyor (örneğin; Discord, Logitech g hub vs)

SSD sağlığı için Crucuial'dan baktım sorun yok.

Son düzenleme: