Excalibur G870 performans düşüşü

Wierotten

Çalışkan
Cihaz
Excalibur G870
Excalibur G870 laptopum var. Alalı tam 1 yıl oldu. i7-12650H, RTX 4050 (105W), Samsung 1x16 GB DDR4 (3200MHZ), Cricual P3 Plus 500 GB M2 SSD donanımlarına sahibim. Forumlarda da yoğunca gördüğüm CS2 düşük FPS vermesi sorunundan muzdaripim. Ek olarak son 1-2 haftadır genel olarak yoğun bir performans düşüşü hissetmeye başladım. SSD'de 30 GB boş alan vardı rahatlaması adına 80 GB'a kadar boşalttım. Fakat pek de bir farkı olmadı. Ek olarak Valorant oynadığım zaman önceden 300 üstü FPS değerleri alırken şimdi 100 FPS'e kadar bile düşebiliyor. Genel olarak oyunlarda genel bir FPS düşüşü gözlemledim. Bakım 1 yıldır yaptırmadım ancak bu kadar ciddi derecede etki eder mi bilmiyorum. Valorant'tan bazı anlık değerleri eke ekledim. Biraz fazla araştırma yaptım fakat hala bu durumu düzeltebilmiş değilim. Undervolttur, performans modlarıyla oynama, Windows ayarlamaları vs. hepsini denedim. Çözümü bilen varsa yardımcı olursa çok sevinirim.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (26).webp
    Ekran Görüntüsü (26).webp
    2 MB · Görüntüleme: 37
  • Ekran Görüntüsü (27).webp
    Ekran Görüntüsü (27).webp
    2 MB · Görüntüleme: 22
  • Ekran Görüntüsü (28).webp
    Ekran Görüntüsü (28).webp
    2,1 MB · Görüntüleme: 28
Bütün modlarda denedim peformans, oyun vs. fanları bile FN +1 yaptım vs vs. ama durum maalesef aynı.

Bende de aynı model var ve dediğin şeyi yaşamadım. Ben ilk aldığımda bakımları falan aksatmadım ve detaylı inceleme yapmıştım.
Format deneyebilirsin bana kalırsa, ya da durumu desteğe mail at.

Bende de aynı model var ve dediğin şeyi yaşamadım. Ben ilk aldığımda bakımları falan aksatmadım ve detaylı inceleme yapmıştım.
Format deneyebilirsin bana kalırsa, ya da durumu desteğe mail at.
Yakın zamanda hem SSD takviyesi hem de bakım yaptıracağım zaten fakat yukarıda belirttiğim gibi CS2'de yaşadığım düşük FPS sorunu forumlarda yoğunca konuşulmuş ve kesin bir çözümü yok. Ek olarak ben de bu durumdan müzdaribim. Bilgisayarı ilk aldığım zamandan beridir aynı FPS sorunu bende de var

Yakın zamanda hem SSD takviyesi hem de bakım yaptıracağım zaten fakat yukarıda belirttiğim gibi CS2'de yaşadığım düşük FPS sorunu forumlarda yoğunca konuşulmuş ve kesin bir çözümü yok. Ek olarak ben de bu durumdan müzdaribim. Bilgisayarı ilk aldığım zamandan beridir aynı FPS sorunu bende de var.

Sen bildiklerini yap. CS2 bende öyle aşırı FPS düşmüyor.

Aynı değil ne yazık ki. Ben ortalama 100 ila 150 FPS arası alıyorum.
Size göre peki 100 150 FPS düşük değil mi bir rekabetçi oyun için? Benim donanımlarıma yakın diğer laptopların FPS testlerine baktığımda yüksek ayarlarda 1080p çözünürlüklerde 200 FPS üstü aldığını görebiliyorum

Size göre peki 100 150 FPS düşük değil mi bir rekabetçi oyun için? Benim donanımlarıma yakın diğer laptopların FPS testlerine baktığımda yüksek ayarlarda 1080p çözünürlüklerde 200 FPS üstü aldığını görebiliyorum.

Bende tonla ağır oyun var ve PC günlük bayağı zaman açık kalıyor. Temiz format ve bakım yapsam bende görürüm o değerleri.

Geri
Yukarı Alt