oooiky

Becerikli
Cihaz
Excalibur G870 (i5-12450H, RTX 4060, 32 GB RAM, 1 TB SSD)
Merhaba, son iki aydır araştırmalarıma dayanarak BIOS kaynaklı performans sorunu çekiyorum. Ekran kartım yük altına girmiyor. Fan yazılımında 5600 RPM yazmasına rağmen 4000 RPM'lerde çalışıyor. Bugün bir şey denedim, laptopu televizyona bağladım ve yük altına sokmaya başladım. Biraz düzelmeler var ama.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bugün bir şey denedim, laptopu televizyona bağladım ve yük altına sokmaya başladım. Biraz düzelmeler var ama.
TV'ye bağladığınızda cihaz doğrudan NVIDIA GPU'dan görüntü veriyorsa, araya Intel/AMD iGPU girmiyorsa performans artışı olması normal.

Bende de aynı cihaz var ve kusursuz çalışıyor şimdilik.
Güç ayarlarınızı yaptınız mı?

Her şeyi yaptım olmuyor. Bugün EA FC 25 oynayayım dedim GPU kullanımı %25.

TV'ye bağladığınızda cihaz doğrudan NVIDIA GPU'dan görüntü veriyorsa, araya Intel/AMD iGPU girmiyorsa performans artışı olması normal.

Hocam son 2 aydır bezdirdi. Sürekli ayarlar yapmaktan yoruldum. 4060 var ama kullanamıyorum.

Bende de aynı cihaz var ve kusursuz çalışıyor şimdilik.
Güç ayarlarınızı yaptınız mı?

Hocam yaptığınız ayarları atabilir misiniz? TV'ye bağlamama rağmen yine GPU kullanımı yerlerde.

Her şeyi yaptım olmuyor. Bugün EA FC 25 oynayayım dedim GPU kullanımı %25.

Hocam son 2 aydır bezdirdi. Sürekli ayarlar yapmaktan yoruldum. 4060 var ama kullanamıyorum.

Hocam yaptığınız ayarları atabilir misiniz? TV'ye bağlamama rağmen yine GPU kullanımı yerlerde.

1750617713838.webp

Son düzenleme: