Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Merhaba,

ChatGPT'ye de sordum ama aldığım cevaplara rağmen yapamadım. Olay şundan ibaret. Aslında 2 tablo da aynı tablo. 1696. satırda bitiyor. Fakat miktarların bazılarından değişiklik yapılmış. Benim yapmak istediğim olay ise bunu eşleştirip mühendisin karşısına koymak.

Uzak bağlanıp yardımcı olma şansınız olur mu?

İşlemi gerçekleştirirken video kaydı da alırım hem.

Çözüm
Recep ağamın sitesindeki ilk mesajım/desteğim size olsun. Burada = (eşittir işareti) veya eğer (ıf) fonksiyonuyla durumu çözebilirsiniz.

Eşittir kullanmasanızda olur ama eğer iki farklı tablodaki sütunları yan yana listelemek istiyorsanız = kullanacaksınız.

Eğer formülüyle de eşit değilse bana bildir gibi bir formül yazacaksınız. Tablodaki hangi satırlara yazılacağını görseydim formülleri ben yazıverirdim.

Hatta = ile 2 sütundaki değerleri yan yana dizdikten sonra koşullu biçimlendirme ile dahi aynı satırdaki farklı yerleri işaretleyebilirsiniz.
Şimdi Excel'de yapılacak olan örneğin;

A sütununda mühendis adı, B sütununda ilk tablodaki veriler, C sütununda ikinci tablodaki veriler, D sütununda da verilerin farklı olup olmadığına dair bir uyarı şeklinde mi?
Hocam şöyle ki, aslında iki tablo da aynı tablo 1696. satırda bitiyor iki tablo da fakat yapılan değişiklikleri bulmak istiyorum hangi satırı değiştirmişler diye komple.