Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Mert Umut Memiş

Başarılı
Kioxia Exceria Plus isimli SSD'mi CMD'den sıfırladığımda otomatik olarak MBR oluyor ve o şekilde Windows kurmaya çalıştığımda "yalnızca GPT disklere kurulabilir." hatası veriyor (kurulum belleğimi MBR olarak hazırladığımda da değişiklik olmuyor çünkü anakart UEFI destekli olduğundan yalnızca GPT ile uyumlu). SSD'yi tekrar CMD'den GPT'ye çevirdiğimde ise "active" komutu işlemiyor ve "yeni bir bölüm oluşturamadık veya mevcut bir bölüm bulamadık" hatası veriyor.

Çözüm
Normalde diskpart'ta formatlanacak disk, disk 2 olmaz.
  • SSD'nin kapasitesi nedir?
  • Sistemde kaç disk var?
  • list disk ekranından ekran görüntüsü paylaşır mısın?
Bilgisayarında birden çok disk olduğundan Windows alt disklere Bootloader kurmaya çalışıyor olabilir. Bu diskler de MBR olduğundan hata alıyorsun muhtemelen.
BIOS'tan Secure Erase için bir rehberim yok ama BIOS'a girince Advanced Menu altında olmalı.

İlk olarak Firmware Update varsa onu yapar mısın?

Kioxia SSD Utility uygulamasından yaptım işlemi o da olur değil mi?
USB'den boot ettim ve sistem kendini yeniden başlattı fakat oldu mu olmadı mı bilmiyorum. Şu anda SSD biçimlendirilmemiş gözüküyor.

Dosya Ekleri

• 1706278862188.webp
    1706278862188.webp
    31,9 KB · Görüntüleme: 170
Son düzenleyen: Moderatör:
USB'den boot edince Secure Erase işlemi gerçekleşmeli bir süre. Bu kadar kısa sürmesi normal gelmedi bana ama istersen şimdi tekrar format atmayı dene madem SSD formatlanmış gözüküyor.

İçi tamamen boştu ve yeni almıştım, belki ondan kısa sürmüştür.

Tek USB belleğim olduğu için şimdi onu tekrar kurulum belleği yapacağım, biraz zaman alabilir. İşlem bittiğinde bilgilendirme yapacağım.

Aynı sorun oldu yine. @Recep Baltaş

Dosya Ekleri

• IMG-20240126-WA0001.webp
    IMG-20240126-WA0001.webp
    115,2 KB · Görüntüleme: 147
  • IMG-20240126-WA0003.webp
    IMG-20240126-WA0003.webp
    144,1 KB · Görüntüleme: 111
Son düzenleme:
Normalde diskpart'ta formatlanacak disk, disk 2 olmaz.
  • Sistemde kaç disk var?
  • list disk ekranından ekran görüntüsü paylaşır mısın?
Bilgisayarında birden çok disk olduğundan Windows alt disklere Bootloader kurmaya çalışıyor olabilir. Bu diskler de MBR olduğundan hata alıyorsun muhtemelen.

Çözüm
Normalde Diskpart'ta formatlanacak disk, disk 2 olmaz.
  • Sistemde kaç disk var?
  • List disk ekranından ekran görüntüsü paylaşır mısın?

Kapasitesi 931 GB. Diğer diskleri söküp tekrar format adımlarını uygulayayım mı?

IMG-20240126-WA0005.webp

Dosya Ekleri

• IMG-20240126-WA0007.webp
    IMG-20240126-WA0007.webp
    49,9 KB · Görüntüleme: 149
Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.