NOT: StartAllBack rehberimi takip ederek Windows Gezgini'nin araç çubuğunu Win7 olarak değiştirin.

Hiç Windows Gezgini'nizin aşağıdaki gibi transparan, saf ve güzel görünmesini ister miydiniz? Yapması gayet kolay.
Bugün sizlere nasıl ExplorerBlurMica kullanabileceğinizi göstereceğim. Bir Çinlinin yaptığı -galiba- en iyi Windows 11 programlarından olabilir.

1711056137109.webp

İlk önce GitHub'dan sürümünü seçip ZIP dosyasını indiriyoruz. Çince yazılar virüs belirtisi değil, merak etmeyin.

Bu ZIP dosyasından çıkan Release klasörünü istediğiniz bir yere atıp ismini ExplorerBlurMica olarak değiştirin.
Sonra içerisindeki register.cmd'yi yönetici olarak çalıştırın. Uyarı çıktığında Tamam'a basın, Windows Gezgini yeniden başlatılacak.

Windows Gezgini'ni açtığınız zaman şaşkına dönecek ve çok süper görünen yeni Windows Gezgini'nize kavuşmuş olacaksınız. Eğer pencere rengi, şeffaflığı gibi ayarlara dokunmak isterseniz ExplorerBlurMica klasöründeki config.ini'yi düzenleyebilirsiniz. Bu sayfanın aşağılarında istediğiniz görünümü ayarlayıp ayarlarını oluşturabileceğiniz bir yer var: ExplorerBlurMica: Upgrade Your Windows 10 Explorer With Stunning Acrylic Mica Effects » VIN STAR

Tabii isterseniz benim kullandığım ayarları da kullanabilirsiniz, size kalmış.
Kod:
[config]
effect=1
smallBorder=true
showLine=true
darkRibbon=true
clearAddress=true
clearBarBg=true

[light]
r=220
g=220
b=220
a=160

[dark]
r=28
g=28
b=28
a=51

Küçük ama yararlı bir rehber olduğunu düşünüyorum. Okuduğunuz için teşekkürler.
Başka bir rehberde görüşmek üzere! Sağlıcakla kalın, hoşça kalın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok güzel ve sistemi yormayan bir uygulama. Ben de bununla birlikte farklı temalar kurarak Windows'un sıradanlaşan sıkıcı görünümünden kurtulmuştum ama Windows güncellemeleri veya /sfc scannow gibi Windows dosyalarını onaran işlemler yapınca tüm tema bozuluyor. Bu yüzden kullanacak arkadaşlar buna dikkat etsin.

not: StartAllBack rehberimi takip ederek Windows Gezgini'nin araç çubuğunu Windows 7 olarak değiştirin.

Hiç Windows Gezgini'nizin aşağıdaki gibi transparan, saf ve güzel görünmesini ister miydiniz? Yapması gayet kolay.
Bugün sizlere nasıl explorerblurmica kullanabileceğinizi göstereceğim. Bir çinlinin yaptığı -galiba- en iyi Windows 11 programlarından olabilir.

Eki Görüntüle 28134

İlk önce GitHub'dan sürümünü seçip ZIP dosyasını indiriyoruz. Çince yazılar virüs belirtisi değil, merak etmeyin.

Bu ZIP dosyasından çıkan release klasörünü istediğiniz bir yere atıp ismini explorerblurmica olarak değiştirin.
Sonra içerisindeki register.cmd'yi yönetici olarak çalıştırın. Uyarı çıktığında Tamam'a basın, Windows Gezgini yeniden başlatılacak.

Windows Gezgini'ni açtığınız zaman şaşkına dönecek ve çok süper görünen yeni Windows Gezgini'nize kavuşmuş olacaksınız. Eğer pencere rengi, şeffaflığı gibi ayarlara dokunmak isterseniz explorerblurmica klasöründeki config.ini'yi düzenleyebilirsiniz. Bu sayfanın aşağılarında istediğiniz görünümü ayarlayıp ayarlarını oluşturabileceğiniz bir yer var: ExplorerBlurMica: Upgrade Your Windows 10 Explorer With Stunning Acrylic Mica Effects » VIN STAR

Tabii isterseniz benim kullandığım ayarları da kullanabilirsiniz, size kalmış.
Kod:
[config]
effect=1
smallBorder=true
showLine=true
darkRibbon=true
clearAddress=true
clearBarBg=true

[light]
r=220
g=220
b=220
a=160

[dark]
r=28
g=28
b=28
a=51

küçük ama yararlı bir rehber olduğunu düşünüyorum. Okuduğunuz için teşekkürler.
başka bir rehberde görüşmek üzere! Sağlıcakla kalın, hoşça kalın.

Kral ben bunu kullanıyordum çok kullanışlı bir şey fakat bir şey fark ettim. Bu programı aktif ettiğimde Denetim Masası açılmıyor sizde de öyle mi? Deaktfif ettiğimde masaüstü açılıyor. Tamamen bundan kaynaklı yani.

Kral ben bunu kullanıyordum çok kullanışlı bir şey fakat bir şey fark ettim. Bu programı aktif ettiğimde Denetim Masası açılmıyor sizde de öyle mi? Deaktfif ettiğimde masaüstü açılıyor. Tamamen bundan kaynaklı yani.
Uzun zamandır kullanmadığım bir program, o yüzden neden olduğundan da pek emin değilim.