• Ryzen 7 7800X3D
  • 6000MHz 64 GB AMD EXPO G.Skill Trident
  • ASUS STRIX B650E-F
  • Galax 4080 Super

Sistemim başlıca bu şekilde. Sistemi dün topladım, montajını gerçekleştirdim ve bugün açıp BIOS ekranına girdim. Daha sonra RAM'lerimin EXPO özelliğini aktif ettim. Sonra BIOS'da save & reset yaptım ve bilgisayar çalışıyor olmasına rağmen bir daha görüntü gelmedi. Araştırma sonucunda CMOS RESET ve BIOS pili çıkarma gibi yöntemleri denedim ve hala aynı sorunu yaşıyorum. Bilgisayar açılıyor fakat görüntü yok. ASUS yazısı ekrana geliyor sonra sinyal yok deyip siyah ekrana atıyor. Problem hakkında lütfen yardımcı olur musunuz? Bir şekilde bilgisayarı açabilirsem BIOS güncellemesi yapıp sonrasında EXPO ayarını aktif edeceğim fakat hiçbir şekilde BIOS'a bile ulaşamıyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.

Bir şekilde sistemi açmadan da BIOS güncellemesi yapabilirsiniz:

Peki bunu yaptıktan sonra bilgisayar yine açılmamaya devam ederse nasıl bir yol izlemeliyim? Çünkü dediğim gibi bilgisayarın ilk açılışında AMD EXPO'yu açıp resetledim ve bir daha hiç açılmadı. Pil çıkarma vesaire gibi durumları denememe rağmen. Yani bu yöntem ile BIOS güncelledikten sonra açılmama ihtimali var mı? Ve açılmazsa nasıl bir yol izlemeliyim?

Açılması lazım zira bu işlem BIOS'u sıfırlayacak aynı zamanda.

Deneyip tekrar bu konu üzerinden iletişime geçeceğim teşekkür ederim.

Açılması lazım zira bu işlem BIOS'u sıfırlayacak aynı zamanda.

Bilgisayara BIOS flashback ile BIOS Update yaptım fakat sistemi çalıştırdığımda hala ekranıma görüntü gelmiyor ne yapmam gerekiyor?

Tek RAM ile de denedim hiçbir şekilde sistem açılmıyor BIOS pili çıkarıp taktım, CMOS reset denedim, BIOS flashback ile BIOS Update yaptım, tek RAM ile açmayı denedim her şeyi denedim hiçbir şekilde açılmıyor sisteme güç geliyor fakat görüntü hiçbir şekilde gelmiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu an clear CMOS yaptım tekrar görüntü aldım. BIOS'a gireceğim bana fTPM ile alakalı bir soru sordu Y veya N'ye basmam gerekiyordu. Y'ye bastım ve ilerliyorum herhangi bir BIOS ayarı değiştirmeden önce Windows kurup sonrasında BIOS güncelleyeceğim. Umarım tekrar bir sorun ile karşılaşmam.

ftpm.webp

BIOS flashback ile güncelleme yaptıysanız tekrar son sürüme güncellemenize gerek yok.

AMD EXPO'yu Disabled'dan Enabled hale getirdim. Yeniden AI Tweaker kısmı üzerinden EXPO Tweaked veya EXPO 1-2 şeklinde bir şey seçip RAM'leri 6000'e çekeyim mi yoksa EXPO Tweaked vs. açmadan manuel olarak 6000 MHz mi? Hangisini önerirsiniz korkuyorum, yeniden sistem gidecek ve gelmeyecek diye.