Arlecchino

Başarılı
Smc pentax-m 50mm f/1.4 ile 2-3 deneme yaptım. 1.4'de pek keskin değil ve hafif vinyet var, f2 ile daha iyi görseller çıkartılıyor fakat cihazda steadyshot olmadığı için gece tripod gerekiyor. Görselleri WhatsApp'dan attım, bu yüzden kalite kaybı oldu.

.44.16.webp

t 19.44.16.webp

at 19.44.16.webp

.16.webp

5-11-25 at 19.50.04.webp

117.19.webp

133.57.57.webp

Hocam, hiç fotoğraf makinaları hakkında bilgim yok ve o yüzden bir soru sormak istiyorum.
Örneğin bir fotoğraf makinasının 50MP'si ile bir telefonun 50MP'si arasında fark oluyor mu? Fotoğraf makinası o konuda daha avantajlı diye bir arkadaşım söylemişti, doğru mu?

Hafif keskinlik ile gül fotoğrafı çok güzel vaziyet alabilir ama ağaç garip geldi alakası yok doğa ile.

Moderatörler düzenlemiş başlığı. Benim başlığım f1.4'dü. Zaten görsellerin hepsi yol kenarından :D. f1.4 de görselin ortası garip duruyor f2 ve üzerinde düzeliyor.

Hocam, hiç fotoğraf makineları hakkında bilgim yok ve o yüzden bir soru sormak istiyorum.
Örneğin bir fotoğraf makinesının 50MP'si ile bir telefonun 50MP'si arasında fark oluyor mu? Fotoğraf makinesı o konuda daha avantajlı diye bir arkadaşım söylemişti, doğru mu?

Evet piksel boyutları arasında devasa farklar var. Telefonların çoğu zaten siz 50mp seçmedikçe pikselleri birleştirip 12-13MP arası çekiyor. Telefonların avantajı işlemcilerinin sağladığı hesaplamalı fotoğrafçılık.

Güzel görünüyor. Ben de dün birkaç deneme yaptım, 56mm F1.7'yle bir şeyler paylaşacağım. Etiket atarım.

Cihazın ekranını söktüm bakalım. Yarın yenisini takacağım yani aksilik çıkmazsa. Bu lensi denedikten sonra kit lensi satasım geldi. Belki kit lensi ve cihazı satıp a7r 2 geçebilirim.